gorenje iqook
03.06.2013 Kuhinja

Ploča za kuvanje iz Gorenja oduševila i dr Feelgooda

Ako ste u potrazi za najuzbudljivijom, najromantičnijom, najljubaznijom i najzdravijom pločom za kuvanje na planeti, obavezno se upoznajte sa IQook-om, tačnije ugradnom indukcijskom pločom za kuvanje iz Gorenja sa kojom nikada više ništa neće pokipeti, niti zagoreti.
Definitivno najatraktivniji kulinarski gedžet, pametna ploča za koju se ne zna da li više oduševljava zbog fenomenalnog ukusa hrane spremljene na njoj, ili zbog toga što kuvanje postaje potpuno drugačije. Zahteva veoma malo, a daje mnogo. Dovoljno je samo 0,5dl, umesto 1 litra vode, da bi skuvala 1 kilogram povrća, i veoma malo ili ni malo ulja da bi savršeno ispržila parče piletine. Savršeno za sve koji paze na zdravu ishranu.
Top ploča za kuvanje

Ova ploča oduševila je i Dr Feelgood-a, poznatog „Doktora za zdrav život“, kome je najinteresantija upravo bila specijalna mogućnost kuvanja na pari, koje je postalo sve popularnije u svetu.

Treba vam minimalno vode, a hrana postaje sočnija, ukusnija, zadržava svoju prirodnu boju i sokove, i ne gubi hranljive sastojke, minerale i vitamine. To se događa zbog toga što se sprema u sopstevnom soku i nije direktno izložena izvoru toplotu, kao kada kuvate u ključaloj vodi. Savršeno zdrav i jedan od najboljih načina pripremanja zdrave hrane“, istakao je Dr Feelgood.
Predstavljanje ploče za kuvanje

Na prvi pogled ova ploča izgleda gotovo isto kao sve druge indukcijske ploče. Ipak, nije baš tako. Ona u sebi krije senzore koji među sobom komuniciraju i kontrolišu čitav proces kuvanja. Ukoliko recimo želite da ostavite supu da se krčka nešto duže, slobodno to učinite, bez bojazni da će ona pokipeti. Neće, jer ploča radi potpuno automatski. Na ujednačenoj temperaturi, hrana će se kuvati, a vi za to vreme možete da prilegnete, odmorite, bez bilo kakve bojazni od kipljenja i zagorevanja. Ukoliko voda iz šerpe ispari, ploča će to prepoznati i automatski se isključiti.

Gledajući kuvara koji je spremao fenomenalne stvarčice na IQook-u, sigurno vam se učinilo da je kuvanje na ploči veoma jednostavno i elegantno. U pravu ste. Na njoj može kuvati bilo ko. Pored specijalnih funkcija, slobodno se možete prepustiti i tradicionalnom kuvanju, prženju, grilovanju…i svemu što ste do sada navikli. Sve što ste mogli na klasičnom šporetu, moći ćete i na ovoj ploči. Pri tome vam nije potrebno posebno posuđe, već možete koristiti i svoje staro. Kako da proverite? Jednostavno. Probajte da zalepite magnetić na njegovo dno. Ako se zalepi, posudu možete da koristite, ako ne, sama ploča će vas upozoriti na to, tako što se neće ni uključiti.
Ambasador zdravih navika

Stres i pritisak koji ste do sada osećali kada napustite kuhinju, u bojazni da ste možda ostavili uključen šporet, više ne postoji. IQook zahvaljujući pametnim senzorima reguliše sve parametre i brine umesto vas. Ploča će vas odmeniti u svakom trenutku, pazeći ne samo na hranu, već i na sigurnost vas i vaših najmilijih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

Sledeća vest

još iz kategorije