moderna kuhinja
10.06.2013 Kuhinja

Uživajte u modernoj kuhinji

Dizajn kuhinje je evoluirao i pretvorio se u mesto za uživanje. Ukoliko niste ljubitelji klasičnih kuhinja, želite nešto novo, atraktivno i prepoznatljivo, odlučite se za egzibicionističke kuhinje, koje su opremljene najnovijom generacijom kuhinjskih uređaja, atraktivnom led rasvetom i inovativnim dizajnerskim rešenjima!

roze kuhinja
Kuhinja nije samo mesto za pripremanje obroka. Ona je prilagođena za druženje, čitanje željene literature ili praćenje omiljene tv serije. Kolorit više nije ograničen na par osnovnih boja i paletu uzoraka s teksturom drva. Otvorene, dinamične boje zauzimaju svoje mesto u modernim kuhinjama, jer se promijenila opšta svest o značaju i ulozi kuhinje u svakodnevnom životu.

Ukoliko želite maksimalno negirati kuhinju u prostoru, a opet je istaknuti na poseban način, učinite to smeštajem sudopere, ploče za kuvanje i rerne u zaseban, koloristički vrlo neutralan element poput „ostrva“. Preostali deo kuhinje oblikujte ormarima, koje možete u integralnom doživljaju tretirati kao sliku ili poster, postavljanjem printa sa željenim motivom. Na ovaj način u prostoru dominira željeni prikaz, a kuhinja postaje umetnička i vrlo sofisticirana.
moderne kuhinje

Uspešan način apsolutnog integrisanja kuhinje s prostorom dnevnog boravka je njena ugradnja u regale koji su smešteni u ovom prostoru. Dekorativnim kliznim vratima možete regulisati momente u kojima je želite učiniti vidljivom, odnosno nevidljivom. Iako pomalo egzibicionističko rešenje, prikladno je za manje stambene prostore u kojima se na ovakav način štedi prostor preklapanjem funkcija.

Ukoliko se odlučite za klasične kuhinjske elemente, učinite ih ipak nešto drugačijima. Gornje elemente postavite linearno, a donjima se poigrajte poigravajte. Uvlačenjem i izvlačenjem pojedinih delova, stvorit ćete dinamičnu kompoziciju elemenata, koja može biti koloristički neutralna ili vrlo naglašena. Funkcionalnost kuhinje ostaće neporemećena, a vizualni doživljaj znatno obogaćen.
moderan dizajn kuhinjekuhinje po meri

Čak i vrlo jednostavne linije kuhinja mogu izgledati egzibicionistički i to primenom kontrasta, npr. crno – belo, oblaganjem zidova tapetama ili drugim materijalima s naglašenim apstraktnim uzorcima te ugradnjom najmodernijih kuhinjskih uređaja. Pronađite željenu dozu egzibicionizma i prenesite ga u svoju kuhinju, sigurno ćete uživati u konačnom rezultatu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Sledeća vest

još iz kategorije