03.05.2018 Kupatilo

Savršen osećaj komfora

Da li pri uređenju enterijera postoje razlike između stana i kuće? Srećom, ne. U današnje vreme ljudi žele da zadrže sve prednosti koje pruža kompaktnost stana, ali i da uživaju u komforu i slobodi koju sa sobom nosi život u kući, a čime se ta dva principa uređenja međusobno prepliću.

Hall_002

Širina i osećaj prostora glavna su crta vodilja pri uređenju ove zanimljive porodične kuće, što uočavamo već na samom ulazu. Iako su dimenzije ulaza značajne, još više su naznačene postavljanjem dva velika ogledala, jedno naspram drugog. Dok je jedno postavljeno iznad široke drvene komode, drugo su u stvari klizna vrata plakara. Time prostor nije samo dobio u odnosu na veličinu, več je omogućeno da se na plafon postavi dosta tamnije drvo. Samim tim je i pod mogao dobiti tamniju notu, a igrom mozaika i velikih kamenih ploča postignut je zanimljiv detalj. Boje namerno nisu usklađivane, već se insistralo na isticanju karaktera svakog materijala.

PROČITAJTE I… Komfor u 45 kvadrata

006

Igra tekstura i materijala je nešto što ostavlja jedinstven utisak već pri prvom pogledu na dnevni boravak. Od 3D zidne obloge iza komode za televizor, preko poliranog mermera na kaminu, koji se nadovezuje na staklena vrata, te drvenih podova snažnih tamnih tonova, karakter vlasnika jeste nešto što izbija iz svakog brižljivo biranog detalja. Toplina prostora nije postignuta samo naglašavanjem mekih tekstilnih tekstura i blagih tonova, već upravo naglašenim kontrastima: pastelne zavese i robustan drveni nameštaj, sofe jakog kolorita i svetle trpezarijske stolice, kontrasti su koji sjedinjeni daju skladnu celinu.

PROČITAJTE I… Crno- beli komfor u rukama dizajnera

004

Funkcionalno, centralni prostor podeljen je na dve celine međusobno spojene. Iako jedinstven, dnevni boravak i trpezarija, više su vizuelno nego funkcionalno, podeljeni visokom policom za knjige uz kamin čineći jedan element, ali i komodom postavljenom uza sofu a okrenutoj ka trpezariji. Da komplet nameštaja nisu preduslov za skladan prostor, pokazuje nam i to da su u ovom prostoru svi elementi zasebni i jedinstveni, od komoda, nameštaja za sedenje, rasvete…

Odnos svetlog i tamnog, odnosno toplog drveta i hladnog mermera, igra su kontrasta koja je nastavljena i u kuhinji. Snažni, tamni drveni pod skoro neprimetno prelazi u donje elemente, dok su gornji, beli, u savršenom skladu sa mermernom oblogom zida. Ova dva odnosa nastavljaju se i na ostrvo i ”sto za doručak”, a detalji su u ovom slučaju stolice i rasveta, kako centralna iznad stola, tako i ona plafonska, led, postavljena linijski.

008

Prostranost je nešto što je prva asocijacija za kupatilo. Ali nije samo dimenzija ono što daje raskoš ovoj prostoriji, već i mermer koji je postavljen kako na podu, tako i na zidovima. U ovoj prostoriji je sve nekako prenaglašeno. Široka komoda izgleda nam još veća upravo zato što je na nju postavljen samo jedan lavabo. Ogledalo se proteže celom njenom širinom. Pored je tuš-kada, takođe velika. U zasebnom delu su skoro skrivene WC šolja i kada. Prostor za odlaganje je zgodno smešten ispod kosine krova, čime je i on mogao da dobije na veličini. Krovni prozori u kombinaciji sa rasvetom ispod elemenata daju nam utisak da ovde svaki komad, ma koliko bio velik u stvari lebdi u prostoru.

SU_006

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije