23.10.2021 Enterijer

Kvadratura nije ograničenje

Atraktivan mali stan uređen u kombinaciji bele i sveže mentol-zelene odličan je primer toga kako odabir palete boja u prostoru može da stvori prijatnu, opuštajuću atmosferu u kojoj možete naupuniti svoje baterije.

Uređenje je osmislio studio Lauri Brothers, čiji su dizajneri odlučili da u središtu otvorenog prostora postave spavaću sobu, koja je od dnevne sobe odvojena jednim jedinim zidom koji je pritom iskorišten za postavljanje televizora. Iz boravka, trpezarije i kuhinje spavaća soba uopšte nije vidljiva. Možete je videti tek kad joj priđete sa strane jer nema bočne zidove pa se tako prostor nastavlja od kutka s ležaljkom za odmaranje pa sve do ugradnog ormana na drugom kraju sobe.

Vatman studio bio je zadužen za uređenje stana od 45 m2 u kojem je ograničeni broj kvadrata maksimalno iskorišten za stvaranje funkcionalnih zona koje su deo celine, no opet se čine kao zasebne zone u stanu. Kako bi se izbeglo vizuelno zatvaranje prostora, spavaća soba koja se nalazi pored dnevnog boravka odvojena je od njega velikom staklenom pregradom koja omogućava pogled unutra. Spavaća soba se, po potrebi, može sakriti od pogleda pomoću velike sive zavesekoja će omogućiti privatnost stanarima. Uređenje ove sobe prirodno se nastavlja na uređenje ostatka stana, što je vidljivo kroz upotrebu sivih tkanina i svetlog drveta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije