porodični stan dečja soba
05.05.2022 Enterijer

MODERAN STAN SA NAJLEPŠOM DEČJOM SOBOM

Pred dizajnerima Belik studija našao se zadatak da osmisle enterijer stana za jedan modran par sa detetom. Radi se o površini od 70 kvadrata. Nakon više predloga koji su dizajneri dali, čini se da su se vlasnici odlučili za najoptimalnije rešenje, koje se sastoji od ulaznog hodnika, kuhinje-dnevnog boravka, spavaće i dečje sobe, kupatila, toaleta i garderobera.

porodični stan

Kuhinja je mala, ali ima sve što je potrebno da gostoljubivi domaćini pripreme svoja omiljena jela i ukusne poslastice za goste. Kao što se vidi na slici, organizovana je u slobo U. S desne strane postasvljen je ugradni frižider, rernu i mikrotalasnu. Nadalje se nalazi sudoper s radnom površinom i ugradni šporet. S leve strane nalazi se kompaktni šank gde se može doručkovati ili se koristi kao dodatna radna površina.

porodični stan

Otvoreni prostor se pokazao laganim, prostranim i funkcionalnim – upravo onakvim kakvim su ga vlasnici želeli. Prostora za dnevnu rutinu i opuštanje ima dovoljno, a što je najvažnije, sve se to odvija u skladnom i inspirativnom prostoru.

porodični stan

porodični stan

U hodniku je postavljen minimalistički konzolni ormarić u koji se mogu sakriti razne sitnice, ogledalo za proveru da li su garderoba i šminka u redu, pre izlaska iz stana, i mali puf za lakše obuvanje.

porodični stan

porodični stan

porodični stan

Dnevni boravak je delimično vidljiv iz hodnika. Nema pragova i nepotrebnih vrata, što stvara osćaj prostranosti i ne ometa slobodno kretanje po stanu. Opremljen je jednostavno – ugaonom garniturom koja se rasklapa i po potrebi služi kad neko od gostiju ostane da prespava, kao i interesantnom konzolnom komodicom iznad koga je postavljen TV.

porodični stan

porodični stan

porodični stan

Ovaj projekt predviđa dva kupatila: gostinsko i glavno. Površina kupatila za goste je nešto više od 3 kvadrata. Na ulazu je moderna vodovodna instalacija s higijenskim tušem i malim umivaonikom. Dizajn kupatila je minimalistički, za pod i deo zidova korištena je keramika u toploj boji. Rasvetu čine dve ugrađene plafonske svetiljke, uz dodatno osvetljenje pored ogledala.

Glavno kupatlo ima postavljenu kadu, za trenutke opuštanja, ali tu je i fiksirani tuš, ukoliko se higijena obavlja u žurbi. Kako bi se očuvao red u prostoriji, postavljena je panelna pregrada koja sprečava prskanje vode po podu prilikom tuširanja.

Iako je reč o krajnje modernom porodičnom domu, u kojem je svaki potez promišljen,  a sve u cilju kreiranja modernog i funkcionalnog prostora, u dečjoj sobi je proradila mašta dizajnera. Kutak za devojčicu je dinamičan, razigran i originalan. U njemu se našao krevet u formi kućice, radni sto sa narandžastom policom iznad, kao i ormani rađeni po meri. Osim toga, tu su švedske lestve za vežbanje, a sve to je začinjeno tapetom rađenom po nacrtu dizajnera.

porodični stan

porodični stan dečja soba

porodični stan dečja soba

Vizualizacija: Taras Belik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije