26.10.2017 Moderno

Kako najbolje da iskoristimo brzinu svetlosti?

Potrebe današnjeg društva za bržom razmenom sve većeg broja informacija ubrzano rastu. Količina podataka koja se svakog trenutka prenese preko interneta dobija nezamislive razmere. Tim izazovom, kako obezbediti super-brzi i pouzdan internet u svakom kutku Zemlje, danas se bave najveće svetske tehnološke kompanije

Kako ništa nije brže od brzine svetlosti, pristup internetu preko optičke mreže za sada predstavlja najbolje rešenje za ovaj tehnički izazov. Optika omogućava prenos znatno veće količine podataka na veće razdaljine. Time se omogućava da podaci potrebni za omiljene sajtove, video sadržaje i igrice stignu ultra-brzo preko pouzdane linije i prema najvišim standardima kvaliteta. Novo vreme zahteva i nove tehnologije, a optička mreža projektovana je upravo da podrži naše potrebe za brzim internetom, za uređaje i aplikacije današnjice.

Na internet se danas u isto vreme povezujemo laptopom i smart telefonom, tabletom, game konzolom, nekim kućnim bezbednosnim sistemom i raznim drugim uređajima. Što se više uređaja povezuje na internet, to je potrebna veća propusna moć internet konekcije kako bi svaki od tih uređaja radio na najvećoj mogućoj brzini.

mts je nedavno ponudio svoje rešenje – optičku mrežu za povezivanje na Internet brzinama do 1Gb/s. mts optički internet omogućava povezivanje svih uređaja istovremeno, dok velike brzine downloada i uploada čine da se pojedine svakodnevne aktivnosti završavaju za znatno kraće vreme. Tako nam sada za skidanje 25 pesama treba sekunda, za epizodu omiljene serije tek nekoliko sekundi, dok se film u HD rezoluciji može preuzeti za pola minuta.

mts optika za sada je dostupna u 11 gradova i njihov broj ubrzano se povećava. Više od milion domaćinstava u Srbiji moći će uskoro da pristupa najzahtevnijim uslugama zasnovanim na brzom internetu. Ugradnja optičkog internet priključka je besplatna. Korisnik samo treba da odredi mesto za novi uređaj i izabere paket po svojoj meri. Sve ostalo obezbeđuje mts u nekoliko jednostavnih koraka.

mts tehničari najpre povezuju zgradu na optičku mrežu koja se potom sprovodi unutar objekta. Nova optička instalacija postavlja se potom u samoj kući ili stanu, bez narušavanja ili promene izgleda enterijera. Sve usluge za koje se korisnik opredelio – brzi internet, digitalna televizija – dostupne odmah nakon uvođenja instalacije i povezivanja uređaja.

Foto: PR

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije

Sve je belo

31.10.2018 Moderno

Da li beli prostor mora biti dosadan? Anemičan? Prikazujemo vam projekat biroa PUJO.RS koji je od "glave do pete" u beloj boji i koji je i zanimlji...

pročitaj još