11.02.2022 Nameštaj

Zaobljene linije u enterijeru stvaraju opuštenu atmosferu u domu

U dizajnu enterijera uglavnom dominiraju ravne linije i oštre ivice. S druge strane, isticanje oblih ivica pomaže u omekšavanju izgleda ambijenata, stvarajući opuštenu i bezbrižnu atmosferu, a može i skrenuti pažnju na određenu oblast vašeg prostora koju želite da istaknete. Ukoliko tražite ideje kako da implementirate zaobljene linije u svoj dom, delimo sa vama neke zanimljive načine kako to možete da uradite.

Nameštaj sa zaobljenim ivicama ima svoju istoriju kada je u pitanju dizajn nameštaja, a sada se, na velika vrata vraća kao trend u dizajnu enterijera. Trpezarijski sto T-TRIANGLE pravi je primer zaobljene geometrije koja će biti fokusna tačka u prostoru. Modernog je dizajna, a trougaoni oblik ploče unosi asimetriju u prostor i čini ga dinamičnim i atraktivnim. Praktičan je jer može stajati u prostoru i uz zid, a njegov dekor tamnog drveta lako se uklapa u skoro svaki enterijer. Uz njega se odlično uklapa trpezarijska stolica C510 koja komplementira zaboljenim ivicama stola, kao i trpezarijska klupa B510 koja može stajati ispod stola ukoliko se ne koristi.

Nameštaj zaobljenih ivica stvara osećaj prijatne estetike i udobnosti, a možete birati i manje komade nameštaja, poput taburea BRIŽ u tamnozelenom štofu, koji predstavlja izuzetan izbor dodatnog prostora za sedenje u modernim savremenim ambijentima.

Odlična je kombinacija nameštaja zaobljenih ivica sa komadima ravnih linija, što će u prostor, pored mekoće, uneti i neophodnu dinamiku. Elipsasti oblik taburea omekšaće ravne ivice sofe, kao što je to primer sa ležajem BOJANA u kombinaciji sa tabureom BRIŽ.

U uskim i malim prostorijama, nameštaj zaobljenih ivica može doprineti osećaju vizuelne prostranosti, dok je u kompaktnim ambijentima savršeno rešenje za izbegavanje nezgodnih uglova. Ukoliko postoji mogućnost, najbolje se ističe kada je uparen sa elegantnim arhitektonskim lukovima, okruglim i zaobljenim prozorima i talasastim pregradama, jer se postiže objedinjenost ovakve teme u stilizaciji enterijera.

U većem životnom prostoru, zakrivljeni komad nameštaja može da napravi posebno privlačnu fokusnu tačku. Sjajan primer je dvosed CHATTO koji će ambijent učiniti dodatno atraktivnim. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da ga postavite tako da bude fokusna tačka ambijenta, a okružite ga pratećim akcentima, koji takođe mogu biti zaobljenih ivica. Neka i dekoracija bude zaobljenih ivica, poput okruglih ogledala na zidovima.

Trend nameštaja zaobljenih ivica postao je novi trend u dizajnu enterijera, koji će svakako doprineti osveženju ambijenta i uneti novu energiju i estetiku u dom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije