stan za dvoje
04.04.2022 Enterijer

NEOBIČAN STAN ZA DVE OSOBE

U ovoj garsonjeri za jedan mlađi par savršeno su se stopili moderan i industrijski stil. Studio AllartsDesign kreirao je originalan, razigran i mladalački ambijent, a istovremeno su zadovoljeni svi zahtevi funkcionalnosti.  Garsonjera se nalazi u nekadašnjem industrijskom objektu koji je pretvoren u stambenu jedinicu. Iz tog razloga, arhitekte su odlučile da asocijaciju na njegovu pređašnju namenu očuvaju i integrišu u dizajn enterijera.

U stan se ulazi kroz prostrano predsoblje. U njemu je zid od crvene opeke s belim fugnama odlično ukombinovan sa sjajnim crnim vratima i okvirom plakara s kliznim vratima na kojima je ogledalo. Kontrast između rustične opeke i sjajnih uglačanih površina uneo je dinamiku u prostor, a ambijent je upotpunjen svetlim brodskim podom.

DNEVNI BORAVAK

U dnevnoj zoni, u zajedničkom prostoru organizovana je kuhinja, trpezarija i dnevni boravak. Centralni element dnevnog boravka predstavlja siva ugaona garnitura koja zauzima celu širinu ove zone. Zid iza nje izrađen je od opeke, koja je ofarbana u braon. Kontrast s njom pravi velika bela zidna polica svedenog dizajna na kojoj su poređane knjige i različite dekorativne vaze i figurice.

Zona dnevnog boravka je od kuhinje i trpezarije odvojena uskim pultom naspram ugaone garniture, a u njemu je smešten LCD televizor. Kao i u ostatku dnevne zone, i ovde je upotrebljen brodski pod, a na njemu je postavljen veliki tepih u kombinaciji plavozelenih tonova. Ovaj element uneo je vedrinu u ambijent s neutralnom koloritnom osnovom.

Osim zidova od opeke, koji jasno asociraju na industrijsku prošlost objekta, industrijski stil u enterijeru dopunjen je i reflektorskom rasvetom raspoređenom po plafonu u celom stanu.

KUHINJA & TRPEZARIJA

Kuhinja je prva funkcionalna celina dnevne zone na koju se nailazi iz predsoblja. Njen kolorit čine crna i bela boja, na glatkim sjajnim površinama. Moderan dizajn kuhinjskih elemenata i ovde stvara kontrast sa zidovima od opeke, koja je u ovoj zoni okrečena u belo.

Kuhinja je organizovana u obliku latiničnog slova L, i to tako da se na jednom kraju nalaze zatvoreni visoki elementi crne boje, dok su na drugom beli viseći i niski elementi s radnom površinom. Svi kuhinjski aparati su ugradni, tako da je postignut utisak monolitnosti elemenata.

U produžetku kuhinje, nalazi se trpezarija koju čini pravougaoni beli sto smešten uza zid. Za njim su četiri stolice modernog dizajna, s naslonom i sedalnim delom tapaciranim tekstilom različitih boja – dve su bele, a po jedna je crvena i zelena.

ZASTAKLJENA SPAVAĆA ZONA

Noćna, tj. spavaća zona smeštena je u uglu do dnevnog boravka. Od dnevne zone, ona je fizički odvojena staklenim pregradama, a po potrebi – može se i vizuelno odvojiti povlačenjem zavesa postavljenim uz njih. Dominantan element u ovoj zoni svakako je prostrani krevet tapaciran tamnosivim meblom.

KUPATILO

U kupatilu, pod i zidovi u zoni tuš-kabine i ulaznih vrata obloženi su tamnosivim mermerom, dok su na preostalim zidovima postavljene bele keramičke pločice. U zoni s pločicama smeštena je konzolna toalet-šolja i nadgradni umivaonik s belim ormarićem, tako da je kupatilo podeljeno na dve monohromatske celine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije