Nežne boje za svež enterijer

by | March 12, 2022

Stan koji je osmislila Julija Butova pleni svojom nenametljivošću, jednostavnošću i elegancijom. Verujemo da će vam se dopasti ova stilska usklađenost pastelnih boja, pažljivo odabranog nameštaja i dekoracije i da ćete neke od ideja preneti u svoj dom.

UMIRUJUĆE

Ako niste verovali da prostor u kome osnovna boja nije bela može da izgleda sveže i prozračno, ovaj stan će vas razuveriti! Svetlo drvo, opeka, boja peska i nežna mentol zelena predstavljaju savršen spoj koji ovaj prostor čini opuštajućim i ugodnim za život. Iako deluje umirujuće, to ne znači da nema upečatljivih detalja koji impresioniraju.

BOGATSTVO TEKSTURA

U dnevnom boravku postavljena je ugaona garnitura sive boje, koju je vlasnica dekorisala žutim jastučićima. Okrugli beli stočić ne zauzima mnogo mesta i gotovo je neprimetan u prostoru, jer pažnju svakako više privlače udobna fotelja s osnovom od poliuretana i mekim i štepanim sedalnim delom u mentol zelenoj boji, kao i zid prekriven opekom. Na ostale zidove postavljeni su dekorativni paneli – plastični i u dekoru drveta..

ORIGINALAN POTEZ

Već samo predsoblje pretvara obilazak ovog stana u pravi doživljaj. Prva stvar koju ugledate kada uđete u prostor svakako je veliki mural ružičastih tonova koji prikazuje misteriozan ženski lik. Praktično rešenje za odlaganje odeće i obuće vešto je skriveno iza drvenih rešetkastih vrata pokraj kojih se prolazi na putu u dnevnu sobu.

OSVEŽAVAJUĆE

Stakleni zid deli dnevni boravak i prostoriju u kojoj se nalaze vrlo komfrona i funkcionalna kuhinja i trpezarija opremljena velikim stolom i četiri stolice. Ovaj svetao prostor takođe je vrlo interesantan. Zeleni razlistali zid vizualno deli kuhinju od zone za obedovanje pružajući utisak boravka na otvorenom. Iznad stola je veliki crni luster, a umesto klasičnih zavesa, vlasnica se opredelila za rolo varijantu.

ZAOKRUŽENA CELINA

Spavaća soba jednako je smirujuća kao i ostatak prostora, te se u njoj ponavljaju već viđeni elementi – zid od opeke, topla boja peska i detalji u mentol zelenoj boji. Veliki ugradni ormari nude mnogo prostora za garderobu vlasnika, a sama prostorija je dovoljno prostrana da u nju stane i radni kutak

ISTAKNUTO

U kupatilu je zastupljena nešto jača zelena boja, i to na pločicama u tuš kabini, kao i na listelama kojima su izvedene dve tanke linije koje uokviruju ogledalo. Kako su gabariti prostorije dozvoljavali, po želji vlasnice postavljena je i kada sa hidromasažerima. Konzolni ormarić ispod umivaonika urađen je u istom dekoru kao što su i kuhinjski elementi.