10.09.2019 Enterijer

Novine u svetu ekskluzivnih enterijera – otvoren trenutno najveći Atlas showroom

Nedavno je u Beogradu otvoren novi showroom elitnog domaćeg brenda iz oblasti proizvodnje tapaciranog i komadnog nameštaja – Atlas.

U pitanju je trenutno najveći Atlasov salon. Ovaj salon predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mestu pogleda najbogatija ponuda nameštaja ove kompanije. Salon se nalazi u Južnom bulevaru, tačnije, u ekskluzivnom beogradskom naselju Kapija Vračara.

Odluka menadžmenta da baš na ovoj lokaciji upriliči svoj najreprezentativniji salon nije ni malo iznenađujuća jer se ovo mlado naselje vrlo brzo definisalo na principima vrhunske estetike i kvaliteta, a to su odlike za koje se može reći da najtačnije opisuju delovanje Atlasa.

Pri samom prilasku novom showroom-u, uverili smo se da je u pitanju zaista nešto nesvakidašnje i neviđeno na domaćoj sceni nameštaja. Novi salon ograđen je izlogom visine preko šest metara, nalazi se u samom srcu ekskluzivnog naselja, a kompletan proizvodni asortiman obogaćen je novom kolekcijom koja je nastala zahvaljujući saradnji i razmeni znanja sa najvećim majstorima italijanske proizvodnje.

 

Nova kolekcija inspirisana tajnama italijanskih majstora

Nova kolekcija potvrdila je sva naša očekivanja. Među ugaonim garniturama i sofama po kojima je Atlas najprepoznatljiviji mogli smo da vidimo da je Atlas otišao korak dalje po pitanju estetike, ali i inovativnog dizajna. Atlasu je krajnji korisnik uvek na prvom mestu, dovoljno je samo jednom da uđete u njihov salon i bolje se upoznate sa nekim modelima i moći ćete iz prve ruke da osetite ono o čemu ovde pišemo. Kako navode iz Atlasa, katalog sa novom kolekcijom možete preuzeti direktno sa njihovog sajta, a u pripremi je i novi sajt koji će maksimalno olakšati iskustvo kupovine.

Atlas sa obe strane reke

U prilog tvrdnji da Atlas konstantno radi na unapređenju svojih usluga govori i činjenica da je samo dva meseca pre zvaničnog otvaranja salona Kapije Vračara, otvoren i salon na novobeogradskoj strani. Ovaj salon nalazi se u naselju West 65 (na adresi Omladinskih brigada 86E) i iako sadrži skromniju ponudu izložbenih modela i u ovom salonu možete detaljno proučiti sve konfiguracije modela koji vas interesuju i ispitati kompletnu kartu materijala koji se koriste u izradi garnitura.

Ukoliko ranije niste imali priliku da se susretnete sa ovim brendom, evo šta bi trebalo da znate:

Od samog osnivanja (davne 1994. godine), kompanija Atlas se, zahvaljujući neodstupanju od ideje unikatnog dizajna i kvaliteta bez kompromisa za veoma kratko vreme pozicionirala kao jedan od vodećih brendova na domaćoj sceni modernih enterijera.

Danas ih prepoznajemo po ugaonim garniturama i ostalom tapaciranom i komadnom nameštaju čije kolekcije pokrivaju nameštaj za potrebe urbanog stanovanja, nameštaj za opremanje ekskluzivnih poslovnih prostora, ali i nameštaj za opremanje luksuznih enterijera.

Modularne garniture

Većina Atlasovih ugaonih garnitura i sofa je modularnog karaktera, što znači da postoji veliki broj konfiguracija kako bi kupci zaista dobili nameštaj koji je potpuno u skladu sa njihovim potrebama. Atlas je po pitanju funkcionalnosti otišao i korak dalje, pa tako većina garnitura ima dodatke u vidu elektropokretanih mehanizama, dodataka za potpunu modularnost garniture, kao što su dodaci za podešavanje sedalnog dela, glavonaslona, relax mehanizmi, mehanizmi za pretvaranja sofe u ležaj za svakodnevno spavanje, dodaci u vidu posebnih odeljaka i elemenata za odlaganje i mnogi drugi.

Bogat izbor materijala

Još jedan razlog zašto se Atlas ističe kao zaista poseban brend na domaćoj sceni tapaciranog nameštaja jeste velika pažnja pri odabiru materijala koji će se koristiti za izradu modela. Paleta štofova i kože sastoji se od preko 600 odabranih materijala u koje spada stotinu vrhunskih koža (među kojima je poseban kuriozitet ručno bojena, italijanska goveđa koža prve klase). Kada su u pitanju štofovi, u karti materijala nalazi se i opus “pametnih materijala” među kojima su visokootporni materijali otporni na oštećenja, fleke i habanje, “pet friendly materijali” i drugi.

Novina u Atlasu i razlog upriličavanja novog salona je proširenje ponude ove kompanije, ali i odluka da se od sada prezentuju isključivo kroz svoj proizvodni asortiman (do nedavno je kompanija nastupala zajedno sa italijanskim brendom Pensarecasa).

Nov prodajni koncept

Na otvaranju je prikazan i nov prodajni koncept koji je osmišljen sa namerom da bude potpuno prilagođen i usmeren na posetioce showroom-a. Imali smo priliku da vidimo i nove kolekcije koje karakterišu moderne forme, ali i Atlasove već prepoznatljive komade koje su obogaćene novim savremenim materijalima.

Sigurni smo da ćete se i sami složiti da velika posvećenost detaljima udružena sa pažljivim odabirom najkvalitetnijih materijala dokazuje da je “beskompromisni kvalitet”, nešto više od puke krilatice kompanije Atlas.

Uverite se i sami i posetite ih na adresi Južni Bulevar 100 u novootvorenom salonu.

još iz kategorije