11.08.2021 Enterijer

Povećajte produktivnost sa zelenom bojom u enterijeru

Zelena predstavlja boju života, obnove, energije prirode, kao i ravnoteže i harmonije, što su bitni faktori ukoliko je ona naš izbor pri uređenju enterijera. Prilikom odabira zelene nijanse za životni prostor postoje određena pravila koja treba uzeti u obzir, a koja ovom prilikom delimo sa vama.

Kako uklopiti zelene zidove

Sa zelenom bojom se skoro svaka boja dobro uklapa, pa je odlična za kombinovanje. Potrebno je samo da razmislite o raspoloženju i atmosferi koju želite da stvorite, kao i da odlučite o kombinaciji boja i oblika, proporciji i rasporedu svih detalja koje želite da koristite. Ukoliko želite da stvorite atmosferu luksuza i elegancije, odaberite jednu akcentnu boju, a dobar izbor za tako nešto je svakako smaragdna nijansa zelene koja ima dubinu i odaje utisak prefinjenog. Uz nju se sjajno uklapaju klasične kombinacije komplementarnih boja, poput crvene, koju možete prebaciti u ružičaste tonove, ili ljubičaste i narandžaste nijanse. Ključ je u upotrebi boja koje su u istoj tonalnoj grupi, i tada, koliko god različitih boja i nijansi da iskoristite, nećete pogrešiti.

Možete je izabrati za boju zida, kao osnovu ambijenta u koji će se odlično uklopiti ležaj KANDI u roze štofu, ali i ležaj DANTE u sivom štofu, na vama je da odaberete. Klub sto M21 70×50 sjajan je dodatak u oba slučaja.

Kombinacija zelene sa drugim bojama

Zelena boja često je najpoželjnija opcija za dizajn enterijera s obzirom na dostupnost više različitih nijansi koje se mogu na razne načine i kombinovati. Tamnije nijanse su konzervativnije, asociraju na zatvorenost, dok su svetlo zelene sveže i umirujuće. Nijanse zelene, a posebno maslinasti tonovi, odlično se kombinuju sa toplim drvo dekorom u ambijentu. Za efekat elegantnog i vanvremenskog ambijenta, zelena i bela su odlična kombinacija, dok u kombinaciji sa crnom daju moderan, energičan izgled. Spoj svetlo zelene i sive uklapa se u moderan ambijent, a korišćenje različitih nijansi ove boje u jednoj prostoriji može doprineti kontrastu i dinamici, pogotovo ako te druge nijanse uvedete kroz dekoraciju i biljke.

Komoda SARDINIA 3K4F odlično se uklapa uz zid u zelenoj boji, a na njenu gornju površinu možete da postavite biljke, ali i razne druge sitnice.

Ukoliko se opredelite za zeleni zid u trpezariji, ambijent će upotpuniti trpezarijski sto CREMONA TS 155×90, kome su sjajan dodatak trpezarijske stolice G603.

Zelena u ambijentu u vidu akcenata

Smaragdno zeleni kauč, poput ležaja BOJANA, sjajan je akcenat u ambijentu, a uz njega se odlično uklapa klub sto BJ-2604, u kombinaciji metala i stakla, kojim se dodatno ističu transparentnost i elegancija prostora.

Ukoliko želite da date prostoru neku novu, razigraniju notu, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da koristite puno svetlih nijansi. Živahne boje stvoriće efekat zabave, kreativnosti i inovacije, što možete postići kombinovanjem kako akcentnih zelenih detalja, tako i dekoracije, sa različitim tapetama.

Biljke će u prostor uneti i zelenu boju i životnu energiju, dok ćete se ujedno, putem njih, i povezati sa prirodom. Ukoliko želite jednostavniji ambijent budite umereniji pri izboru prave nijanse i količine zelene. Nekada je samo par detalja u zelenoj boji dovoljno da prostor dobije potpuno novi izgled, a da zelena boja kroz njih izrazi sve svoje dobrobiti zbog kojih ste i poželeli da je uvedete u omiljeni ambijent.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije