SPAVAĆA SOBA – VAŠ MALI RAJ

by | February 7, 2022

Dobar san je veoma bitan za zdravlje, a spavaća soba taj san treba da učini spokojnim. Udoban krevet s posteljinom, ćebad i jastuci (posebno ukoliko imate problema sa astmom ili alergijama) kao i mogućnost da sobu u potpunosti zamračite najbitniji su faktori za neometan noćni odmor. Naravno, poželećete i da spavaća soba izgleda lepo i u skladu sa ostatkom doma. Mnogi ljudi upravo prilikom uređenja spavaće sobe eksperimentišu, budući da ona predstavlja intiman prostor u koji ne ulaze gosti. Sa druge strane, nema bojazni da će se nameštaj i pokućstvo u spavaćoj sobi brzo pohabati i iscepati, pa bez straha možete koristiti i umirujuće svetle tonove.


Enterijer savremenog dizajna u kojem dominiraju boje peska. Jedinini akcenat u ovom prostoru su okrugle staklene visilice postavljene na različitim visinama

Izuzetan efekat u ovom prostoru daju tame drvene obloge na zidu koje su u širini kreveta postavljene u vidu ploča, dok su na površini između kreveta i toaletnog stočića one u vidu uzanih letvica. Da je reč o potezu sjajnog dizajnera enterijera govori i izbor visilica i okruglo ogledalo sa LED rasvetom.

Jednostavno, a opet izuzetnog estetskog pečata. Sjajna kombinacija neutralnih tonova, s jedne strane hladna siva, s druge topla, svetla boja drveta. Umesto noćnog stoćića ovde je postavljena konzolna polica, koju obasjavaju zidne svetiljke. Zahvaljujući kvadraturi, u ovoj spavaćoj sobi bilo je mesta za postavljanje ugradnog garderobera, napravljenog u kombinaciji belog mat medijapana i površina obloženih ogledalom.


Moderna elegancija i savršen spoj vinilnih ploča postavljenih na zid i površine obojene u crno.  Pomalo mističan efekat postignut je izborom zavesa u crnoj boji, i umetničkog dela-portreta, na kojima takođe preovladavaju tamni tonovi.

Živopisno i mladalački. Krevet tapaciran plišem u terakota boji ističe se ispred zidnog murala iscrtanog u obliku kruga, dok je ostatak zidne površine u zelenoj boji.

 


Tags: