Magnetni lebdeći krevet
06.09.2013 Spavaća soba

Top 10 luksuznih high-tech kreveta I

Multimedijalni kreveti već dugo privlače pažnju, a vremenom su u mnogim domovima postali gotovo najvažniji komad nameštaja, koji se dugo i pažljivo bira. Nema sumnje, blaženo spavanje na ovim luksuznim high-tech krevetima iziskuje mnogo novca, ali ima li dobar san cenu?

Pred vama je lista od 10 takvih kreveta, namenjenih svim onim zaluđenicima kojima uobičajeni gedžeti jednostavno nisu dovoljni.

1. Magnetni lebdeći krevet

Magnetni levitirajući krevet rezultat je šestogodišnjeg istraživanja koje je sproveo holandski arhitekta Janjaap Ruijssenaars. Krevet odoleva gravitaciji pomoću magneta, sadrži četiri čelična kabla i može izdržati teret od preko 900 kg.

Maketa kreveta je predstavljena na sajmu milionera u junu 2006. godine, kada je njena vrednost procenjena na oko 115.000 evra, a očekuje se da će cena lebdećeh kreveta dostići oko 1,2 miliona evra.

Magnetni lebdeći krevet

2. ‘Starry Night’ tehnologija za bolji san

‘Starry Night’ kreveti za bolji san, koje proizvodi firma Legget & Platt, predstavljaju očaravajući spoj nameštaja i tehnologije, koja obuhvata uređaje za dijagnostikovanje, podešavanje temperature, posmatranje telesnih pokreta i ublažavanje hrkanja.

Ovo nije samo još jedan luksuzan krevet od 50.000 dolara čija bi cena mogla dostići i milion. On mami potencijalne kupce svojom tehnologijom za ublažavanje hrkanja, kojom se izdiže gornji deo tela za nekoliko stepeni.

Pomoću dvostrukog programabilnog uređaja za kontrolu temperature, možete podesiti odgovarajuću u rasponu od 20 do 47 Celzijusovih stepeni. Uređaj za dijagnostikovanje tokom noći prati pokrete vašeg tela i disanje, a ako ne možete bez muzike, postoji model sa ugrađenim iPod surround zvučnim sistemom od 2.500 vati uz četiri osmoinčnih subwoofera.

Od ostalih karakteristika tu su internet konekcija, bežični RF daljinski upravljač povezan sa 1.5TB media serverom od 4 GB RAM, kao i 1080p projektor.

'Starry-Night' tehnologija za bolji san

3. Hollandia Platinum-Luxe Elite sistem za spavanje

Kladimo se da nikada ne biste poželeli da ustanete iz ovog kreveta. On se odlikuje brojnim luksuznim opcijama, pored 32-inčnog Sony Bravia HD TV-a na uvlačenje, koji je ugrađen u podnožje kreveta.

Televizor je dva metra udaljen od uzglavlja, što neznatno prevazilazi normalan odnos udaljenosti od 1:3, s obzirom na dimenzije ekrana, a oštrina slike dinamički se prilagođava svetlosti u prostoru da bi se umanjilo naprezanje očiju.

Elite je takođe opremljen Sony Bravia kućnim bioskopom sa pet DVD/CD changera, surround zvučnim sistemom od pet zvučnika, jednim subwooferom smeštenim ispod kreveta, za kompletan hi-end ugođaj, kao i docking station dodatkom za iPod.

[textblock style=“6″]Pogledajte preostalih pet luksuznih high-tech kreveta[/textblock]

Krevet se može podesiti za ljuljanje, a tu je i najkorisniji uređaj – integrisani sistem za masažu, koji pokreću četiri moćna motora pomoću mikrokompjutera. Oni obezbeđuju 12 posebnih masažnih programa u trajanju od 30 minuta, nakon čega se automatski isključuju. Ležaj takođe poseduje 13-inčni back-sliding sistem na uvlačenje i teleskopski držač za glavu marke Hollandia.

Sve karakteristike su odlično uklopljene i nema vidljivih ružnih žica. Krevet je takođe prelepog dizajna. Osnova je prekrivena italijanskim materijalom sa sintetičkim vlaknima otpornim na oštećenja koja mogu naneti kućni ljubimci. Elite je dostupan u beloj ili sivoj boji, koje se odlično uklapaju u svaku spavaću sobu.

Hollandia Platinum Luxe Elite sistem za spavanje

4. Multimedijalni krevet sa RUF kućnim bioskopom

Ovaj veličanstveni multimedijalni krevet izgleda kao da je posebno dizajniran za holivudski film. Krevet ima postolje sa kućnim bioskopom smeštenim između dva tapacirana jastuka na uzglavlju sa dovoljno prostora za DVD plejer i igračke konzole.

U podnožju kreveta, u sklopu kućnog bioskopa, nalazi se pokretni ekran sa zaštitnim aluminijumskim poklopcem, koji se može lako postaviti i skloniti pomoću daljinskog upravljača. Štaviše, jastuci na uzglavlju mogu se podeseti tako da obezbeđuju maksimalnu udobnost.

Multimedijalni krevet sa RUF kućnim bioskopom

5. Gravity Zero Groove krevet

Hollandia International je veoma poznata po svojoj izuzetnoj liniji luksuznih sistema za spavanje, madraca, posteljine i kreveta. Ležaj Gravity Zero Groove, koji proizvodi pomenuta kompanija, sadrži zvučni sistem od 150 vati za potpuni ugođaj.

Dva moćna motora koja pokreću sistem za spavanje i dva masažna sistema sa 12 programa omogućuju da se u ovom krevetu nikada ne osećate iscrpljeno. Ovaj jedinstveni ležaj i njegova posteljina primamljivi su zbog svojih skladnih linija, lake podesivosti i prilagodljivog uzglavlja koji obezbeđuje komfor za vaša ramena.

Posteljina je izrađena od Talalay lateksa, koji omogućuje dobru ventilaciju i potpunu udobnost. Nema sumnje, Gravity Zero Groove ležajevi iziskuju mnogo novca, ali garantuju blaženi san u ritmu muzike.

Gravity Zero Groove krevet

Izvor: bornrich.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije