27.11.2017 Stan

Mini SAVADA

Predstavljamo vam prefinjen stan, svež i raskošan stan koji se nalazi u stambenom kompleksu Savada na Novom Beogradu. Koncept elegancije je ovaj stan, kreiran kao savršen spoj funkcionalnosti estetike, učinio zaista posebnim

Priredila: Biljana Turanjanin Pujo dipl.inž.arh.
Saradnici:
Ivana Mihalic dipl.inž.arh.
Andrija Todosijević dipl.inž.arh.
WWW.PUJO.RS
Foto: Milan Marković

Enterijer je projektovan za mladu osobu, koja je želela sveden i svetao ambijent sa sofisticiranim detaljima. Svaki projekat tima PUJO.RS podrazumeva blisku saradnju sa klijentima i dobro razumevanje njihovih želja, ali i ohrabrivanje na nove ideje koje često izlaze iz njihove zone komfora.

Na površini od svega 34m2, veštim potezima arhitekte uklopljene su sve celine neophodne za udoban način života: ulazni hol, kuhinja sa pultom za obedovanje, dnevni boravak, spavaća soba i kupatilo. Diskretne pregrade prostor istovremeno dele na pojedinačne funkcionalne celine, ali i sažimaju u jednu sveobuhvatnu. Prefinjeno usklađene nijanse bele, sive, bež i grež daju punoću i sjaj prostoru, i uz adekvatno osvetljenje doprinose kompletnom utisku.



Bela boja nameštaja, koji je osmišljen i napravljen po meri, plod je rada autorskog tima i praćen je adekvatnim odabirom komadnog nameštaja i rasvete. Sivkasto-srebrnkaste nijanse u kontrastu sa belom bojom unose dinamiku u prostor, a sivkasto-bežikasta boja garniture daje toplinu koja je neophodna svakom stambenom prostoru. Jednostavna bela kuhinja, iako male površine (u osnovi svega 3.7m2), obuhvata sve potrebne elemente. U stanu nije organizovana klasična trpezarija, već se prostor za obedovanje nalazi nasuprot kuhinje, u produžetku TV-komode. Na kuhinju se nadovezuje dnevni boravak koji zauzima centralno mesto u stanu. U njemu se nalazi velika udobna garnitura, naspram koje je jednostavna i elegantna kompozicija s TV-komodom i pultom. Bočne stranice plakara su u ogledalima i prave zanimljivu igru prožimanja ravni. Spavaći deo je pregradom od stakla i kerok ploče fizički odvojen od dnevnog boravka, ali ne i vizuelno. Stakleni deo pregrade omogućava da u centralni deo stana dopre dovoljna količina prirodne svetlosti. Vešto rešena funkcija sa pažljivo dizajniranim detaljima i inovativnim
primenama materijala princip je projektovanja tima PUJO. RS. Sudar čistih i ravnih linija oplemenjen je ženstvenim detaljima i ukrasima koji pokreću ceo ambijent dajući mu nesvakidašnju energiju. Ovaj stan odiše duhom neprolaznog glamura!



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije

Lepota u malom

17.04.2018 Dizajn

Iako mali, ovaj stan poseduje sve pogodnosti za udoban život mladog urbanog para. Dugačko predsoblje, u kom je smešten plakar, vodi u veću, dobro o...

pročitaj još