03.01.2022 Enterijer

Toplo kao čokolada

Braon boja, koju srećemo u prirodi tokom sva četiri godišnja doba, simbolizuje snagu, stabilnost, toplinu, udobnost. Zbog karakteristične toplote koju stvaraju tamniji tonovi, obično je povezujemo sa jeseni i zimom.

Ovu toplu boju ljudi često dozivljavaju kao konvencionalnu, jednostavnu, pomalo dosadnu i običnu, blažu zamenu za crnu. Takvo stanovište je poptuno pogrešno. Upravo tamniji tonovi braon boje, one koje bismo nazvali čokoladnom i kafenom, idelana podloga za sve prostorije u domu jer će savršeno istaći sve druge elemente i dekoraciju.

Braon boju najčešće viđamo u dnevnom boravku, nešto ređe u trpezariji i kuhinji, a najređe u dečjoj sobi, mada i tamo sasvim lepo izgleda, posebno ako se kombinuju različite nijanse.

Svežinu i moderan izgled među smeđe tonove uneće svetloplavi detalji, a žensku notu enterijeru daće ljupka boja lavande. Kuhinje baš u ovakvim to novima neretko ćete sresti u svetskim časopisima za stilizovanje prostora.
U galeriji pogledajte enterijere u kojima caruju nijanse braon boje, sigurni smo da ćete naći inspiraciju za uređenje sopstvenog doma.

shutterstock, pinterest

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije