17.11.2020 Enterijer

Trendovi sa modne piste ulaze u domove

 

O kojoj god grani industrije da se radi, u današnje vreme praćenje trendova je neizostavno. Iako modna industrija prednjači u inovacijama i stilovima koje donosi , ona uporno pokušava da nametne svoje ideje i drugim oblastima. Poseban uticaj primetan je u svetu dizajna enterijera.

Bez obzira na to što su modni stilovi često diskutabilni i ekstravagantni, pa ih je ponekad teško uneti u enterijere, prateći ovogodišnja dešavanja na modnim pistama, dizajneri enterijera potvrđuju da su trendovi za jesen 2020. i za 2021. godinu i više nego prijateljski nastrojeni uređenju doma.

Krenimo od boja – one su jedan od osnovnih elemenata na koje obraćamo pažnju kada uređujemo svoj životni prostor, a u ovoj sezoni su i te kako dostupne raznolike boje, što potvrđuje i Pantone institut boja koji se bavi predviđanjem trendova, ali i savetovanjem o bojama, kako bi se na najbolji način usaglasilo šta je „in“ u modnoj industriji, ali i svim drugim industrijama i delatnostima za koje je boja bitan segment.

Najraznovrsnije nijanse smeđe boje su pravi pogodak ove jeseni, zato je odličan predlog da centralni prostor u dnevnom boravku zauzme baš ležaj KRON, u smeđoj nijansi, definisanoj kao mekoj nijansi sa drvenastim osećajem. Možete mu dodati i klub sto M21, u orah boji. Uz ovu kombinaciju elementa idu i svi drugi detalji koji prate trendove ove jeseni poput zelenih zidova, ali u kombinaciji dve zelene nijanse od kojih je jedna smaragdno zelena i predstavlja modni hit, zatim naglašene teksture prirodnih materijala poput kože i vune, kao i slojevitost i kontrastne nijanse jastuka, takođe, u atraktivnim bojama, ali i dekorativni dodaci u zlatnim nijansama koji svakako predstavljaju klasiku.

Model fotelje ZURICH, koju možete pronaći u „royal blue“ plavoj boji, lapaz zelenoj, ali i u cvetnom dezenu, jedan je od komada nameštaja koji će oslikati trendove sa modnih pista, ali ovog puta u vašem domu. Cvetnu dekoraciju, možete uneti i preko zidnih tapeta, ali i cvetnih dekorativnih jastučića koji će privući pažnju na jednobojnom komadu nameštaja, a koji će ujedno uneti svežinu u ambijent.

Pored cvetne svežine, za uspostavljanje balansa, treba uneti i toplinu koja se postiže drvo dekorima, kao što je slučaj sa komodom SARDINIA 3K4F , u dekoru toplog artisan hrasta. Ovakva polica, pored svoje estetike i funkcionalosti, može služiti i kao centalno mesto za izlaganje dekorativnih detalja na drvenoj površini, kao i iznad nje. Detalji u zlatnoj nijansi, kao i u narandžastoj „amberglow“ nijansi koja je poželjna u svakom enterijeru koji prati modu, biće odlična dekoracija koja će oplemeniti i utopliti prostor.

Zamislite ambijent sa ugaonom garniturom AMARETTO u neutralnoj sivoj boji, sa suptilnom primesom tople smeđe nijanse, koja je postavljena u prostoriji sa zelenim zidovima, a koja je dodatno obogaćena i ukrašena bojama zlata, naglašenim teksturama, kao i prirodnim materijalima. To je upravo još jedan primer prostora koji prati postavljene modne trendove, a ujedno se uklapa u jesenju sezonu i svojim detaljima doprinosi estetici ambijenta i izaziva jak utisak.

Praćenje trendova, pored noviteta u vidu boja, oblika i dizajna nameštaja, kako nas savetuju enterijeristi Forma Ideale, podrazumeva i praćenje i osluškivanje sopstvenih želja i emocija. Kada god uređujete dom, želite da unesete novu porodičnu toplinu i energiju u njega, a nameštaj sam od sebe to ne može postići. Važno je da se zajedno sa svojim ukućanima uključite u ovaj mali, porodični „projekat“. Svaki član isticanjem sopstvenih želja treba da da lični pečat novom enterijeru, a time će i energija koja se širi domom biti pozitivnija i kvalitetnija.

još iz kategorije