Raskošno kalifornijsko imanje Ruperta Mardoka od 30 miliona dolara

by | November 5, 2013
Kalifornijsko imanje Ruperta Mardoka

Rupert Mardok je bez sumnje jedan od najmoćnijih živih medijskih mogula, koji bukvalno ima moć da oblikuje javno mnjenje. Ta je moć zadobijena u više navrata, sa veoma različitim posledicama, učinivši ga jednom od najkontroverznijih ličnosti u medijima širom sveta.

Svoju prvu medijsku kompaniju „News Limited“ nasledio je od oca početkom 50-ih godina, da bi danas Mardok bio vlasnik drugog po veličini medijskog konglomerata na planeti.

Rupert Mardok

Trenutno je predsenik kompanija „News Corp“ i „21st Century Fox“, donedavno u sastavu  iste kompanije „News Corporations“, koju je osnovao je 1979. godine i bio njen predsednik i CEO sve do 2013, kada je podeljena.

Rupert Mardok poseduje brojne magazine u Australiji i Novom Zelandu. U njegovom vlasništvu takođe su nedeljnik „News of the World“, tabloid „Sun“, dnevni list „The Wall Street Journal“, kao i izdavačka kuća „Harper Collins“.

Trpezarija Velik kamin

Pre dve godine neke od njegovih medijskih kompanija, kojih trenutno ima preko 50 širom sveta, optužene su zbog telefonskog prisluškivnja poznatih ličnosti i drugih građanja sa ciljem prikupljanja informacija.

Na inicijativu britanske i američke vlade trenutno je pod istragom zbog korupcije i primanja mita, a Mardok je sredinom 2012. podneo ostavku na mesto direktora „News Internationala“.

Prijatno uređen domProstrana kuhinja

Izgleda da sve ove optužbe nisu pokolebale uticajnog medijskog moćnika u nameri da nešto manje od godinu dana kasnije kupi ogromnu kuću sa vinogradom u Los Anđelesu.

Velika terasa

Raskošna vila Ruperta Mardoka površine 700 kvadratnih metara ima tri spavaće sobe i četiri kupatila.

Pored pet hektara vinograda i glavne kuće, u sklopu imanja još su gostinjska kuća sa dve spavaće sobe i poslovni prostor od 400 kvadrata, koji su prethodni vlasnici koristili za prodaju vina.

Velika terasa Bazen u dvorištu

Medijski mogul i milijarder kupio je ovo imanje za astronomskih 30 miliona dolara.  Izgleda da se takav potrošački trend gospodina Mardoka nastavlja budući da se trenutno razvodi od svoje treće 38 godina mlađe supruge Vendi Deng Mardok, a brakorazvodna parnica je veoma skupa.

Izvor: celebritynetworth.com

Tags: