U poseti Madoni na Menhetnu

by | December 8, 2013
U poseti Madoni na Menhetnu

Na listi mnogobrojnih Madoninih nekretnina je i prostran stan na Menhetnu. Stan se nalazi preko puta Central parka i dizajnirao ga je Madonin mlađi brat Kristofer Čikone.

Objašnjavajući izbor dizajnera Madona kaže: ”S kim sam mogla da imam više zajedničkog nego s nekim s kim sam odrasla? Volimo iste stvari, od muzike do hrane.”

Madona

Stan se sastoji od tri jedinice. Prvi su kupili Madona i Šon Pen, a preostala dva su kupljena posle njihovog razvoda i spojena sa prvim stanom.

Ono što sam najviše želela je da volim svoje okruženje” izjavila je Madona i sa ovim na umu Čikone je dizajnirao stan u duhu ranog Art dekoa.

Stan na Menhetnu Stan na Menhetnu slika2

Prostrana dnevna soba u čijem se centru nalazi kamin i luksuzna garnitura, je u mešavini tamnih boja i elegantna i u njoj je zadržan prvobitni pod.

Uz dnevnu sobu se nalazi elegantna i pomalo formalna trpezarija. Kuhinja je jedini moderan kutak u stanu, u kombinaciji nerđajućeg čelika i bele boje.

Stan na Menhetnu slika3 Stan na Menhetnu slika4

Madona je želela da kuhinja bude manja i udobna. Dalje niz hodnik je gostinska soba i Madonina kancelarija čiji zid krasi Pikasova slika.

Ključan element dekoracije čine umetnička dela i slike od kojih mnoga predstavljaju žensko telo.

Stan na Menhetnu slika5 Stan na Menhetnu slika6

Madona je veliki poštovalac umetnosti tako da zidove u njenom stanu krase dela Tamare Lempicke, Andrea Kertesa, Salvadora Dalija, Pikasa i drugih umetnika.

U spavaćoj sobi nalazi se ogroman krevet. Uprkos veličini kreveta soba je diskretna.

Prvobitno je trebalo da spavaća soba bude žute boje pošto je to Madonina omiljena boja, međutim kako se ispostavilo žuta je bila prejarki izbor za ovako malu prostoriju pa je pronađem kompromis u toploj bež.

Stan na Menhetnu slika7 Stan na Menhetnu slika8

Kupatilo je najozbiljnije prostorija gde niz lukova povezuje tri celine: tuš, kadu i lavaboe.

Zidovi su do pola visine obloženi italijanskom keramikom u beloj i mekoj pink boji osim kod tuša gde je upotrebljena kombinacija bele i zelene.

Stan na Menhetnu slika9 Stan na Menhetnu slika10

Iako ovaj stan poseduje godinama Madona kaže: ”Ne bih rekla da je stan u potpunosti završen. Uvek volim nešto da menjam. Nova lampa, umetničko delo, mogu u potpunosti da transformišu prostor i zadržavam pravo na promene.”

Izvor: architecturaldigest.com