3 IKEA kuhinje sa dobrim idejama za kopiranje

by | January 3, 2023
IKEA kuhinj

Ove IKEA kuhinje će vam sigurno doneti mnogo ideja koje možete da iskoristite u uređenje svoje kuhinje.

Ažurirane klasične, rustikalne i moderne, ovo su različite IKEA kuhinje koje smo odabrali da vas inspirišu. Kuhinje sa ostrvom , šankom za doručak i prostorima za odlaganje stvari, ovi modeli su puni dobrih ideja kako biste ih što pre sproveli u delo.

IKEA KUHINJE

Šik kuhinja u beloj i drvenoj boji

Ovo je model Knokhult. Sa stotinama kombinacija, ova topla kuhinja je predstavljena u beloj i drvenoj boji, bez ručki i sa otvaranjem na pritisak i žleb. Gornji frontovi su zastakljeni da daju više svetlosti kuhinji. Podovi su diferencirani: hidraulički tepih koji se lako čisti je postavljen u prostor za kuvanje koji je u kontrastu sa ostatkom drveta.

Ostrvo je uređeno u centru, takođe u belo i drvo. Sudoper je raspoređen na svojoj radnoj površini. A sa dve strane ima ogromne fioke za skladištenje. Ali ne samo to…

Želite više mogućnosti da iskoristite ostrvo? Imate opciju integrisanig vinskog podruma na dnu. I, zahvaljujući prisustvu dve visoke stolice, postaje sjajan bar za doručak.

Da bi se intenzivna svetlost iz kuhinje projektovala ka hodniku, uklonjen je jedan njen zid i postavljena je staklena pregrada tik uz stepenište. Ovim ulaz dobija svetlost i prostranost. Ako pažljivo pogledate, merdevine ne razbijaju šeme. Napravljen u beloj i drvenoj boji, daje vizuelni kontinuitet kuhinji.

Kombinovanje belog, drveta i vlakana je uvek dobitna opklada. U ovoj toploj Ikea kuhinji, uređena je udobna kancelarija, pored ostrva, sa integrisanim stolicama od vlakana. Neki bledoružičasti stolnjaci su izabrani da oblače sto za delikatese. A na plafonu, viseća lampa takođe napravljena od vlakana, koja odgovara sedištima.

Poslednja ideja koju nam daje ova Ikea kuhinja sa ostrvom je da otvorimo kancelariju u dnevni boravak sa terasom . Tako, dok jedu, mogu uživati u predivnom pogledu na baštu na otvorenom.

Rustične IKEA kuhinje

Druga IKEA kuhinja nas vraća u stare seoske kuhinje, gde se u njoj praktično živelo. Bez zidnih jedinica, sve je koncentrisano na centralnom ostrvu : vodeni prostor, prostor za kuvanje, radna površina i skladište. Prednje strane fioka i vrata su model Bodbin, u sivo-beloj boji sa zakošenim panelima koji se veoma lako čiste zahvaljujući mekoj i glatkoj lakiranoj površini. A kao vrhunac, odabrane su vintage ručke.

Iznad pravougaonog ostrva okačena je napa tipa dimnjak , koja pored izvlačenja dima i mirisa služi i kao vertikalno skladište. Neke kuke omogućavaju skladištenje bakarnih posuda u visini. Na drugoj strani ostrva ima više fioka za skladištenje i integrisanu pećnicu.

Na podu je postavljena hidraulična pločica koja pojačava njegov rustikalni karakter.

Ispred stare klupe raspoređen je sto sa stolicama koji služi kao trpezarija. Dakle, sedišta se množe. A kada se jelo završi, sto nestaje, odvodi se u ugao dnevne sobe i ostaje prostranija kuhinja.

A ako je to rustikalna kuhinja , zašto nije izabran nameštaj od prirodnog drveta? Ako ste primetili, kuhinja ima grede na plafonu i drvena vrata i ormare. Dizajner enterijera Pablo Gonzalez preferirao je nameštaj u belom tonu kako bi mu dao svetlost i ne zatrpao prostor sa više drveta.

Na jednoj slobodnoj strani ostrva pričvrstio je nekoliko kuka za kačenje kuhinjskih peškira . Zadržao je zidove od prirodnog kamena kako bi ovoj rustikalnoj kuhinji dao više autentičnosti.

Moderna i elegantna kuhinja

Sledeća IKEA kuhinja koju vam pokazujemo opremljena je modelom Voktorp. Njegove prednje strane imaju glatku površinu i duboke integrisane ručke koje olakšavaju otvaranje i zatvaranje vrata. Beli ormarići imaju gornji i donji prostor za skladištenje. Za pozadinu i radne ploče odabran je sivi ton. Njegov raspored u obliku slova L upotpunjen je centralnim ostrvom.

Iza Voktorp frontova je skriven super praktičan Metod sistem , sa velikim fiokama i unutrašnjim fiokama za odlaganje stvari. Ostrvo je dobar dokaz za to. I da mu damo plus, postavljena je siva Silestone radna ploča. Dok radite na tome, imate širok pogled na trpezariju i možete da komunicirate sa gostima.

Peći su raspoređene u stubu na jednoj od strana kuhinje. Odabrani su metalik , u skladu sa sivim radnim pločama i pozadinom.

Na suprotnoj strani od peći, ceo prednji deo je obložen od poda do plafona. Služi kao skladište i takođe skriva neke električne uređaje , kao što je frižider. Beli lakirani ormarići se uklapaju u zid.

Na jednoj strani ostrva, bele i drvene stolice, koje odgovaraju lampama, čine ga udobnim šankom za doručak.

Da bi dodatno ažurirali ovu modernu kuhinju, dizajneri enterijera Vera Salvat i Victoria Amat postavili su staklena klizna vrata. Njegova funkcija? Umnožite svetlost u kuhinji i otvorite je u dnevnu sobu. Sa otvorenim vratima, postoji vizuelni kontinuitet , zahvaljujući i laminiranom drvenom podu koji se proteže po celoj kući.

Šta želite da date više privatnosti kuhinji? Lako. Zatvorite vrata potpuno i imaćete je. Čak i tako, ni jedna jota svetlosti se ne gubi unutar njega, zahvaljujući staklenim pločama.

Fleksibilna i pametna – kuhinja METOD kompanije IKEA

hikesterson/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tags: