5 saveta za lepšu kuhinju

by | September 27, 2017

Kada je u pitanju kuhinja, funkcionalnost je svakako na prvom mestu, ali pripremanjehrane biće veće adovoljstvo ako se obavlja u lepouređenoj prostoriji. Bilo da opremate novu ili želite da osvežite postojeću, neki od ovih 5 saveta sigurno vas mogu inspirisati da svoju kuhinju učinite privlačnijom.

1.Ostrvo u prvom planu
U velikoj kuhinji ostrvo je gotovo nezaobilazno. Kako se već svojom pozicijom nameće kao centralni element, odličan efekat postići ćete ako ga dodatno naglasite. To možete učiniti na više načina: bojom, teksturom, rasvetom, te različitim dekorativnim elementima, poput upadljive vaze ili činije s voćem.

2.Otvoreni elementi
Otvorene police u kuhinji imaće praktičnu i dekorativnu ulogu. Na njima možete odložiti i izložiti tanjire, šoljice i manje posude koje su u svakodnevnoj upotrebi i treba da su vam uvek pri ruci. Naravno, na policama se mora održavati red kako bi sve bilo pregledno i kuhinju učinilo lepšom, a ne haotičnom.

3.Kontrast boja
Primena koloritnog kontrasta uvek daje sjajan efekat. Dve kontrastne boje koje odaberete možete na bezbroj načina kombinovati u kuhinji – na frontovima i radnoj ploči, na frontovima podnih i zidnih elemenata, na celini i pojedinačnom elementu… Mogućnosti je mnogo, ali je važno da ih pažljivo odaberete i dobro izbalansirate.

4.Efektna rasveta
Dobro isprojektovana rasveta izuzetno je bitan element za funkcionalnost kuhinje, ali je jednako važna i za estetski utisak. Ugradna svetla svakako su najpraktičnije rešenje, a osim njih, na pojedinim “strateškim” mestima (iznad ostrva, šanka ili stola) postavite upadljive visilice, kojima ćete akcentovati element osvetljen njima.

5.Stikeri za nameštaj
Ukoliko želite brzu, jednostavnu i efektnu vizuelnu promenu u kuhinji, stikeri za nameštaj pravo su rešenje za vas. Njima možete ukrasiti frontove pojedinih elemenata, ili izabrati motiv koji će se prostirati duž celog niza elemenata.

Foto:Thinkstock
 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs