6 detalja zbog kojih jednostavna kuhinja izgleda zadivljujuće

by | June 7, 2023
Jednostavna kuhinja

Ako ste spremni da osvežite svoj kuhinjski prostor i pružite mu detalje koji nedostaju da zablista, pogledajte kako da vaša jednostavna kuhinja postane vaš autentičan kutak.

6 detalja zbog kojih jednstavna kuhinja izgleda zadivljujuće

Šarmantne otvorene police

Kada opremate kuhinju, kuhinjski ormarići su najpraktičniji ali ostavite prostor i za otvorene police. Ne samo što su dobro rešenje za odlaganje posuđa, već i vizuelno mogu izgledati vrlo šarmantno. Izloženo kuhinjsko posuđe, začini i namirnice odaju gostoljubivi utisak domaćinskog prostora. Osim toga, sjajan su izbor ako imate malu kuhinju jer je vizuelno čine većom.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Jednostavna kuhinja: Autentične zidne pločice

Vaša kuhinja je možda već moderna ali imate utisak da joj fali “ono nešto”? Završni detalj mogu biti autentične zidne pločice koje će totalno transformisati ambijent i pružiti mu toplinu. Zanimljivi dizajn jednostavno će pretvoriti monotonu kuhinju u kutak koji ima svoj lični pečat.

Udoban prostor za sedenje

Ako imate otvorenu kuhinju, iskoristite trenutak da uredite i vaš trpezarijski prostor. Ugao u kuhinji ili prostor naspram kuhinje pretvorite u najudobnije mesto za obroke sa porodicom. Postavite kružni trpezarijski sto za kutak u uglu ili pravougaoni ako se nalazi naspram kuhinje. Uz njega dodajte komfornu klupu za sedenje i trpezarijske stolice. Kladimo se da će doprineti harmoniji za vreme porodičnog ručka.

Jednostavna kuhinja: Tepih u kuhinji

Podovi u kuhinji mogu biti hladni i dosadni, ali nije potrebno mnogo da se osveže. Sa jednim tepihom možete da ulepšate svoje podove bez zatrpavanja kuhinje — i da svom prostoru dodate šaru razigranog dekora.

Metalni akcenti

Koordinacija boja vaših metala nije obavezna – ali to je jednostavan način da ulepšate prostor i pojednostavite natrpanu atmosferu. Usklađeni metalni detalji na posuđu, osvetljenju, trpezarijskom stolu i slično stvoriće utisak elegancije, bez odvlačenja pažnje i kiča.

Dekorativni detalji

Savršena kuhinja nije samo elegantna i udobna – ona treba daese zaista oseća kao vaša – zato dovršite svoj prostor sa nekoliko ličnih detalja. Okačite slike na zidove, držite svoje omiljene kuvarske knjige izložene i obložite svoje radne ploče dekorartivnim predmetima koje ćete voleti da gledate svaki put kada kuvate.

 

Miljana Momirović

Andrey Sayfutdinov/GettyImagesPlus