Bela kuhinja: 5 fenomenalnih ideja

by | November 11, 2022
bela kuhinja

Ukoliko ste odlučili da se tokom opremanja kuhinje držite bele boje, evo 7 odličnih ideja svetskih dizjanera o tome kako opremiti belu kuhinju

Kada je u pitanju uređenje vaše kuhinje, odabir prave boje za vaše elemente je naizgled mala odluka, ali ona može imati ogroman uticaj. Vaši kuhinjski ormarići su mnogo više od zgodnog mesta za odlaganje vaših lonaca, tiganja i uređaja – oni mogu da daju informacije o celokupnom izgledu i osećaju vašeg kulinarskog prostora. Hrabrije boje ormarića kao što su crvena ili plava mogu vam pomoći da se oslonite na svoj unutrašnji maksimalizam, dok su neutralni tonovi savršena nijansa za minimaliste. Ali, ako tražite ton koji može da se prilagodi bilo kom stilu – to je onda, bez sumnje, bela boja.

Poznata po svojoj jednostavnosti i svestranosti, bela kuhinja je savršeno prazno platno. Bez obzira sa čime ih uparujete, beli kuhinjski ormarići mogu da se uklope u niz stilova dizajna. Treba vam dokaz? Pregledali smo arhive za najbolje ideje za bele kuhinje, dokazujući koliko jedna nijansa može biti raznovrsna – i inspirativna.

 

Bela kuhinja: najbolje ideje

 

  1. Belo i svetlo drvo

Bilo da se opredelite za natur ili za hrast (što je trenutno trendovski prihvatljivija opcija), ova kombinacija daće vam elegantnu i jednostavnu kuhinju pogodnu za skandi, eko i minimalističke enterijere. Slobodno unesite u uredjenje i nešto bež nijansi kako biste razbili monotoniju.

 

2. Belo i zeleno

Zeleno je boja u najavi za 2023. godinu i prosto će postati neizostavan deo svakog modernog enterijera. Kombinacija zagasite zelene i bele odlična je za retro i natur kuhinje.

 

3. Mermeno belo

Ovo je luskuzna kuhinja i pogodnija je za velike prostore koji uključuju i formiranje kuhinjskog ostrva, kao i dosta velike radne površine.

 

4.  Industrial

 

Smena crnog i belog idealna je za moderne enterijere. Koristite metale, kao i akcente u crnoj boji.

 

5. Jednostavnost

Klasična bela kuhinja, čiju monotoniju razbijaju crni akcenti i akcentni od natur drveta. Idealna za male stanove.

 

 

 


hikesterson/gettyimagesplus