Boje u kuhinji: 5 neočekivanih primera

by | February 17, 2023
Čak se i kućni aparati mogu transformisati u šarene dekorativne elemente pune karaktera, kao u slučaju frižidera Bespoke kojeg je dizajnirao nemački umetnik Alex Proba , a koji se uklapa u kuhinje različitog izgleda, od koloritnih do minimalističkih.

Kuhinja je sve više dobila na značaju, a dizajneri predlažu krajnje zanimljiva rešenja kada je reč o njenom izgledu. Tako su se pojavile boje u kuhinji, a sa njima i neočekivani primeri.

 

Boje u kuhinji – novi trend

Kuhinja je oduvek bila srce doma, mesto gde se porodica okupi u različitim delovima dana i u zajedničkim zadacima. Kako bismo napustili okvire tradicionalnog uređenja kuhinje, pronašli smo nekoliko primera nesvakidašnjeg dizajna. Dizajneri su u poslednjih nekoliko sezona ovoj prostoriji dodelili zanimljiv kolorit, a u nastavku pogledajte koje smo kuhinje izdvojili.

Jedinstven izgled kuhinje

Prilikom dizajniranja kuhinje moguće je dobiti različita rešenja koja neće ugroziti njenu funkcionalnost. Bez obzira za koji stil se odlučite, važno je odabrati kvalitetne materijale. Kada ste sigurni da ste vašoj kuhinji obezbedili dugotrajnost, onda predstoji igra sa bojama. Na primeru pored upečatljive kombinacije boja, vidimo i nesvakidašnje dizajniran aspirator.

Prigušene boje u kuhinji

U kuhinji stana koju je dizajnirao španski duo Plutarco , dominira zelena , čija je mat završna obrada u elegantnom kontrastu sa radnom pločom i pozadinom od sjajnog crnog mermera. Prostor je organizovan oko centralnog ostrva uz koji je s jedne strane postavljen trpezarijski sto, a sa druge barske stolice. Istaknuti delovi od betona, doprinose neformalnom i opuštenom ambijentu, u kojem se ističe kolorit.

Geometrija i boje u kuhinji

Dizajneri su se prilično poigrali prilikom uređenja ovog stana u Londonu. Osim upečatljivih boja, tu su i dominantni geometrijski oblici. Od žute i roze, do zelene i plave, sve je uklopljeno zajedno sa drvenim podom. Rezultat je izrazito dinamičan.

Nesvakidašnji doživljaj prostora

Ovo je kuhinja koju je dizajnirao belgijski arhitekta Dries Otten, a u njegovom dizajnu su prepoznatljivi neobični elemnti i akcenti u bojama. Takođe, činjenica da nemate osećaj da se nalazite u kuhinji, a prostorija zadovoljava sve njene zahteve, jasno govori o njegovoj veštini uređenja.

Koloritni detalji

Čak se i aparati mogu transformisati u šarene dekorativne elemente pune karaktera, kao u slučaju frižidera Bespoke kojeg je dizajnirao nemački umetnik Alex Proba , a koji se uklapa u kuhinje različitog izgleda, od koloritnih do minimalističkih.

Ako su i vas oduševile predstavljenje kuhinje, možda je vreme da razmislite o sasvim neočekivanom dizajnu.


Borjana Božić

Vanit Janthra/gettyimages