Crne kuhinje: 6 ideja za tamne kuhinjske elemente koje ćete obožavati!

by | November 22, 2022
Crne kuhinje

Crne kuhinje odavno više nisu tabu tema, a sve je više dizajnera koji se odlučuju za tamnije varijante. Evo i naših ideja, za inspiraciju!

 

Svako ko misli da tamna boja ne odgovara kuhinji greši: u projektima ispod, crni ormarići čine ukrase pune ličnosti!

Crne kuhinje

U glavnom zidu, žute pločice sijaju, od poda do plafona i sa jedne na drugu stranu, kao svetleća pozadina za crne metalne ormare. Moduli ne idu skroz do plafona, čineći izgled lakšim. Nema potrebe da ih postavljate od zida do zida, plutajući komadi su zanimljiva opcija.

Upadljive boje su korišćene i u kuhinji, što je vidljivo svima u dnevnoj sobi: nalepnice sa otiscima koji podsećaju na hidraulične pločice  skrivaju dosadne obične pločice iznad lavaboa. Projekat Tamires Roccon i Adriana Navatta.

Dok pod koji imitira izgoreli cement ujedinjuje stan, zidovi prekriveni crnim staklenim umetcima razdvajaju kuhinju. Sa minimalističkim izgledom, nameštaj po meri dizajnirao je Tripper Arhuitetura, a proizvela ga je stolarija Marsen Mello.

Kuhinja održava industrijski jezik ostatka stana, kako u ormarima, tako i u pločicama metroa pored lavaboa. Projekat SP Studio.

Planirani kuhinjski nameštaj je dobio crnu teksturu. Da ne bi došlo do sukoba sa ormarićima, originalna bež radna ploča za sudoper je zamenjena crnim granitom Sao Gabriel. Projekat Carolina Mendonca.

Patrisija Ribeiro je navela mat crni laminat za ormare, granit Sao Gabriel za sudoper i ofarbala zidove u Buraco Negro  – imajte na umu da čak ni ogledala na prekidačima nisu pobegla od boje.

 

Trendovi uređenja kuhinje za 2023: Obratite pažnju na ove predloge!


in4mal/iStock/Getty Images Plus via Getty Images