Dekoracija kuhinjskih prozora: Kako da ih ukrasite?

Postoji nekoliko jednostavnih načina da ukrasite ove prozore na interesantan način.

by | March 29, 2023

Dekoracija kuhinjskih prozora možda nije prva stvar koja će vam pasti na pamet kada je u pitanju uređenje kuhinje. Međutim, ovi prozori nepravedno ostaju zanemareni, a veoma lako ih je ukrasiti.

Dekoracija kuhinjskih prozora: Zanimljivi detalji mogu mnogo da učine za vaš prostor

Možda mislite da nema mnogo načina da ukrasite kuhinjske prozore, međutim to nije tačno. Potrebno je malo kreativnosti i vaša kuhinja može da dobije sasvim drugačiji izgled. Evo nekoliko ideja za dekoraciju prozora u kuhinji.

Biljke na prozorskoj dasci

Ako volite cveće i sobne biljke, onda će vam se ova ideja dopasti. Poslažite na prozorsku dasku niz malih vaza. Ovde će sveće imati dovoljno svetlosti i izgledaće sjajno u vašoj kuhinji.

Uokvirite prozor cvećem

Drugi način kako da se poigrate sa biljkama, naročito ako nemate prozorsku dasku jeste da ga uokvirite. One mogu da stoje na nastavcima polica kuhinjskog ormarića ili da budu u visećim saksijama. U svakom slučaju, ovo ume da izgleda veoma elegantno.

Dekorišite prozore kuhinjskim elementima

Ukoliko ne želite da vaša kuhinja ima dodatnih elemenata, iskoristite ono što je već u snjoj. Lepe daske za sečenje takođe mogu da budu dekorativan detalj koji možete da izložite uz prozor.

Dekoracija kuhinjskih prozora: Sveže začinsko bilje

Spojite lepo i korisno. Stavite na prozorsku dasku sveže začinsko bilje. Miris ovog začina će vam možda dati ideje i za zanimljive recepte.

Dodajte prostor za skladištenje na prozorima

Ako imate malu kuhinju, onda vam sigurno fali i prostor za skladištenje. Međutim, postoji rešenje. Dodavanje polica ispred prozora može da izgleda zanimljivo, a da pritom ne remeti količinu svetlosti koja će ulaziti u prostoriju. Naravno, pod uslovom da na ove police ne stavljate previše velike stvari.

Zavese na kuhinjskim prozorima

Zavese mogu da budu veoma zanimljiv dekorativni detalj. Ukoliko volite elganciju, onda su bele zavese bolji izbor. Međutim, ako želite da unesete duh proleća u kuhinju, onda slobodno posegnite zabojama i šarama.

Dekoracija kuhinjskih prozora: Roletne

Ukoliko niste ljubitelj zavesa, i roletne mogu biti sjajno rešenje. Poigrajte se sa bojom i printovima koji će se savršeno uklopiti u vaš kuhinjski prostor.

Dekoracija kuhinjskih prozora lako može da da kuhinji sasvim novi izgled. Upotrebite maštu i učinite vašu kuhinju zanimljivom.


Snežana Vranić

annaia/GettyImagesPlus