Dekoracija zidova u kuhinji: Ideje kako da ulepšate ovaj prostor

Dekoracija zidova je takođe veoma važna prilikom uređenja kuhinje.

by | April 28, 2023
Dekoracija zidova u kuhinji

Prilikom uređenja kuhinje, zidovima se ne posvećuje tolika pažnja koliko ormarićima i kuhinjskim elementima. Međutim, dekoracija zidova u kuhinji je veoma važna jer ovde provodimo veći deo dana i potreban nam je prijatan ambijent. 

Dekoracija zidova u kuhinji: Zanimljive ideje

Dekoracija zidova u kuhinji možda deluje kao težak zadatak. Međutim, to zaista nije tako. Postoji već nekoliko ukrasnih elemenata koji su popularni kada je u pitanju dekorisanje kuhinjskih zidova. Evo nekoliko ideja koje možete da iskoristite.

Dekoracija zidova u kuhinji bez ormarića

Jedan od trendova u uređenju kuhinje jeste da se zidovi oslobode visećih kuhinjskih elemenata. Dizajneri pribegavaju ovome jer prostor deluje lakše i prozračnije. Međutim, to vam oslobađa zid za dekorisanje. Možete napraviti police na zidu na koje ćete postaviti dekorativne elemente ili se odlučiti za neke kuhinjske kreacije na zidu. Često dizajneri odluče da naprave neku vrstu kolaža da drvenim kašikama, daskama sa sečenje i slično koje okače na zid.

Dekoracija kuhinjskog dela iznad sudopere

Deo iznad sudopere i šporeta se koriste u najvećoj meri, ali zbog toga se i najčešće prljaju. Stoga je potrebno zaštiti ovaj deo nečim što se lako održava poput pločica koje je lako obrisati nakon što se uprljaju. Ovde takođe možete staviti ugradne police na većoj visini ili kuke na koje ćete okačiti šolje ili druge potrebne alate za spremanje u kuhinji.

Dekoracija zidova u kuhinji cvećem

Cveće je uvek dobro rešenje za dekoraciju skoro svake prostorije u kući. Ukoliko se oslučite za živo cveće morate obratiti pažnju na to da to bude cveće koje voli vlagu i koje može da preživi u svetlosnim uslovima kakve imate u kuhinji. Odličan izbor su puzavice.

Dakle, dekoracija zidova u kuhinji ne sme biti zanemarena. Ona će učiniti mnogo za vaš ambijent i uživaćete u njemu. Samo odaberite idealni dekorativne elemente u dizajnerskom stilu vaše knjige i prepustite se prijatnoj atmosferi dok vežbate kulinarske veštine.


Snežana Vranić

oksana_nazarchuk/GettyImagesPlus