Futuristička eko kuhinja

by | November 14, 2013
Ekokook kuhinja

Ekokook je futuristička kuhinja firme Faltazi koja je u potpunosti okrenuta sistemu upravljanja vodom i otpadom. Ovaj sistem unosi inovativni obrt u način čuvanja i preradu otpada i tečnosti u vašoj kuhinji.

Ima tri mikro postrojenja za preradu Futuristična kuhinja

Intrigantnim, ekološkim sistemom možete smanjti svoj ekološki otisak i sačuvati okolinu. Kuhinja efektivno pretvara svaki deo đubreta u novi izvor i svaku kap vode u ponovo iskoristivu tečnost.

Ekokook ima tri mikropostrojenja za preradu koji pomažu pri smanjenju otpada. Prvo mikropostrojenje obrađuje čvrst otpad, drugo je tečni otpad, dok je treće postrojenje namenjeno organskom otpadu.

Dupla sudopera Ima mašinu za vodu

Kuhinja ima mašine koje koriste male čelične lopte za lomljenje stakla kako bi se smanjila količina otpada.

Poseduje sekač papira koji taj papir pretvara u brikete za grejanje i beskonačni šraf koji melje konzerve i plastične flaše.

Eko kuhinja

Ugrađena dupla sudopera sa rezervoarom za vodu i dva bokala koja sakupljaju kuhinjsku vodu pomažu u reciklaži vode kojom potom možete zalivati cveće i biljke. Postoji i filter koji sakuplja nečistoće koje možete baciti.

Mašina za vodu pomaže time što može da uštedi i do 15 litara vode dnevno. Svi koji se bave ekološkim uzgojem sigurno znaju šta je kompost.

Filter za nečistoće

Ova kuhinja ima ugrađen rotirajući kompost sa glistama koji služi za organski otpad, kao što su ostaci ručka, voća i povrća.

Futuristička Ekokook kuhinja će zaista doprineti privlačanijem izgledu vaše kuhinje i zdravlju, kako u vašem okruženju tako i u svetu oko vas.

Izvor: houseautomator.com