Idealna dizajnerska rešenja za malu kuhinju

by | 1 novembra, 2013
Dizajnerska rešenja za malu kuhinju

Mnogi od nas žive u malim stanovima što najčešće znači da je i kuhinja u njima takođe mala. Uređenje male kuhinje može biti pravi izazov ako nastojite da uklopite sav nameštaj i aparate u tako skučen prostor, zato morate primeniti pametna dizajnerska rešanja da bi vaša kuhinja istovremeno bila praktična i izgledala atraktivno.

Predstavljamo vam nekoliko izuzetnih dizajnerskih rešenja za male kuhinjske prostore koja će vam sigurno pomoći da adekvatno uredite svoju kuhinju.

Zanimljive pločice Praktične police

Nameštaj mora biti praktičan, zato birajte elemente sa mnogo fioka i polica gde ćete odložiti sve ono što bi moglo stvarati nered.

Jedna od najpametnijih mogućnosti za uštedu prostora jeste maksimalno korišćenje zidova na koje ćete postaviti ormariće, police i ostale elemente.

Maksimalno korišćenje zidova

Viseći elementi sa prostorom za ugradive električne uređaje su neizostavni, jer će vam mnogo pomoći da dobijete na prostoru.

Boje takođe igraju veliku ulogu kada je reč o izgledu malih kuhinja. Bela i svetle boje vizuelno će učiniti da kuhinja izgleda prostrano i atraktivno.

Beli kuhinjski elementi

Ako se opredelite za nešto smeliji stil, upotrebite jarke boje, makar samo za ormariće ili keramičke pločice.

Nameštaj u različitim bojama može biti pametan izbor, jer varijacija boja čini da svaki komad vizuelno deluje izdvojeno, ali to je dobra ideja samo za ljubitelje šarenila.

Praktična kuhinja Emajlirani dodaci

Što se materijala tiče, odaberite onaj koji vam se najviše dopada bilo da je to drvo ili metal. Radna ploča čak može biti izrađena od mermera, koji zaista deluje otmeno i šik. Radne površine uvek održavajte urednim da biste imali dovoljno iskoristivog prostora.

Radna ploča izrađena od mermera

Ako prostor to dozvoljava, u kuhinju možete postaviti mali trpezarijski set, ili bar nekoliko stolica, na primer, uz radni deo, koji vam može poslužiti kao sto za brzi obrok.

Izvor: stylisheve.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.