Ideje za zelenu kuhinju: Kako najpopularniju boju 2022. uklopiti u dizajn vašeg doma

by | October 3, 2022
ideje za zelenu kuhinju

Nije tajna da je zelena u trendu u poslednje vreme. Ne samo da ova zagasita nijansa izaziva osećaj boravka na otvorenom, već je i svestrana (i dobrodošla) alternativa tradicionalnim bojama poput bele i sive. Ne verujete nam? Neki od vodećih dizajnera današnjice naveli su nijanse zelene kao najbolje nijanse za 2022. godinu.

Dizajneri enterijera su posebno oduševljeni zelenim kuhinjskim ormarićima – i lako je videti zašto, s obzirom na svežinu koju boja izaziva. Zelenu je takođe lako uskladiti sa  drugim elementima, a pomaže vam da kreirate izgled  koji je istovremeno trendovski i klasičan.

 

Ideje za zelenu kuhinju

 

Zeleno ostrvo

Iskoristite činjenicu da se zelena jako lako uklapa i formirajte ostrvo u boji graška u vašoj kuhinji. Neće biti potrebne nikakve veće izmene, dovoljne su grafike na zidoima i nekoliko biljaka da bi se boja sasvim uklopila u celinu.

 

Moderna zelena kuhinja

Zagasiti, sivo – zeleni tonovi odlični su u onim protorima koje dele kuhnja i dnevna soba. Sivi podton ove boje čini je lako uklopivom i modernom.

 

Tradicionalna zelena kuhinja

Ovakva kuhinja je potpuni klasik: elementi od poda do plafona, tradicionalnog stila, sa dosta zataklenjih površina. Visoki sjaj je gotovo obavezan u ovakvoj kombinaciji. Idealno je za velike kuhinje.

 

Neonski zelena

Ova je nijansa idealna za ljude koji vole smele kombinacije i futuristički izraz. Jednostavnost dizajna same kuhinje razbija se jedinstvenim dizajnom drvene stolice koja oživljava prostor.

 

Rustična kuhinja

Još jedan izlet u tradiciju. Rustični elementi kombinovani su sa modernim, a izabrana nijansa zelene je izuzetno elegantna i pogodna podjednako za velike i male prostorije.

 


GettyImagesPlus