Kafe kutak u vašem domu: Kako da ga organizujete?

Stilski upečatljiv, a stvoren za uživanje

by | June 12, 2023
kafe kutak

Stvaranje kafe kutka u vašem domu je fenomenalna ideja. Ovaj kutak izgleda odlično, upotpunjava atmosferu kuhinje i pruža vam neizmerno uživanje.

Prodaja aparata za kafu eksponencijalno je rasla tokom pandemije dok smo pokušavali da stvorimo iskustvo kafića kod kuće. Ovo je stvorilo naciju entuzijastičnih barista amatera sa željom da u svojim domovima stvore nešto posvećeno njihovoj ljubavi i ritualima oko kafe. Kafe bar, ili kafe kutak, je najugodnije dizajnersko rešenje.

Evo kako da napravite vaš idealan kafe kutak.

Članak se nastavlja posle reklama

Napravite kafe kutak u svom domu

Kutak za kafu može odličan dodatak u vašoj kuhinji, može se integrisati u niše i uglove, postaviti na samostojeća kolica ili kolica za šank, ili čak možete ukloniti vrata jednog od ormarića kako biste napravili otvorene police – zaista je širok izbor.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Erin Sander Design (@erinsander)

U svakom slučaju, prvi korak ka formiranju kutka za kafu definitivno jeste izbor prostora. Jer, od toga koliko prostora imate zavisiće i veličina i dizajn vašeg novog kafe kutka.

Članak se nastavlja posle reklama

Investirajte u pravu opremu

Ako želite da investirate u pravo iskustvo kafića kod kuće, onda je kafe aparat prosto neophodan. Kada birate odgovarajući kafe aparat, birajte onaj koji je energetski efikasan i koji će najbolje odgovarati vama i vašoj kuhinji. Na primer, aparati na kapsule su tiši i pružaju veći izbor ukusa, dok su klasični espreso aparati isplativiji na duži rok i daju kvalitetnije napitke.

Dobro iskoristite šolje

Vaš kafe aparat sam po sebi ne čini kafe kutak – on zavisi u dobroj meri od svih onih malih dodataka i stilizovanih i pametnih displeja za skladištenje. Neki od najbolje osmišljenih oslanjanju se na nesavršenost različtiih šoljica za  kafu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Plain English Design (@plainenglishdesign)

Dizajneri poručuju da nikada ne potcenjujete vizuelnu snagu lepe šoljice za kafu. On utiče na dizajn, astmosferu, ali i na samo uživanje u napitku.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristite šolje kao priliku da unesete boju u svoj kafe kutak i kuhinju, odlučujući se za nijanse kojih ste se možda klonili u prošlosti, kao što su smele magenta ili pastelne nijanse.

Dodajte elegantna rešenja za skladištenje

Postoji mnogo toga što ide uz savršenu kafu: sirupi, šećeri, penilicu mleka, pa čak i kesice čaja, topla čokolada… Svemu ovome neophodno je pravo mesto. Jednostavne, ali efikasne, staklene tegle su savršen način za čuvanje namirnica koje koristite za spravljanje kafe. Staklene posude stvaraju šik, ali domaći izgled, a mogu i  da izdrže test vremena ako odlučite da promenite svoj kuhinjski dekor ili šemu boja. Pogledajte i ovo: Organizacija špajza: Ovako će sve uvek biti na svom mestu (casadesign.rs)

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da dizjanirate kafe kutak u vašem domu?

Kada pravite svoj kafe bar, razmislite kako ćete ga uokviriti tako da izgleda zatvoreno, intimno i kao zasebna celina. Uokvirivanje bojama, biljkama, policama ili čak zavesama činilo bi čuda.

Bilo da obložite viseće biljke i lišće na police uz vaš kućni bar ili ukrasite zidove umetničkim slikama, potrudite se da prostor učinite posebnim i mestom u kome zaista možete uživati u svom domu.


tashka/iStock/GettyImagesPlus