Preuredite kuhinju bez renoviranja

by | September 9, 2023
Preuredite kuhinju bez renoviranja

Ukoliko vam je već pomalo dosadila, a niste spremni za renoviranje preuredite kuhinju uz ove naše male, korisne savete.

Koliko god da ste bili oduševljeni svojom novom kuhinjom, vremenom dosadi jedan te isti raspored. Ako želite da nešto promenite imajte na umu da ne morate da potrošite veliku sumu novca.

Preuredite kuhinju bez velikih troškova

Naše ideje su jednostavne i korisne jer ćete i sami shvatiti da je dovoljno da promenite samo neke detalje da vaša kuhinja dobije novi izgled. Sve ovo možete i sami da uradite i to preko vikenda, a da pritim sačuvate budžet.

Preuredite kuhinju preko vikenda

Donosimo vam nekoliko ideja i nadamo se da će vas inspirisati i na neke nove sve u cilju da uživate u svojoj kuhinji.

Cottage stil

Obložite zid iza polica s daskom ili sličnim materijalom kako biste dobili kuhinju u cottage stilu. Obojite ovu dasku u boju koja se uklapa s šematskom bojom kuhinje. Obavezno je premažite vodootposnom zaštitom ako je postavljate iza ili oko sudopera. Bela ploča je klasična, ali probajte bledo pastelno žutu ili bebi plavu za suptilnu boju.

Stavite zavesu

Možete na sjajan način da iskoristite prozore. Ako vam je kuhinja u neutralnoj boji stavite upečatljive zavese. Tkanina na ovom našem primeru  sadrži plavu boju sličnu pozadini i unutrašnjosti ormarića. Razmislite o korišćenju tkanine koja se lako pere i sprečite zadržavanje mirisa kuvanja.

Ručke za ormariće

Ručke za ormariće su kao nakit uz odeću. Osim toga, zamena ručki je jeftina varijantam, a efikasna naročite ako su u nekim neutralnim bojama koje se ne ističu. Stavite neke kontrasne boje, igrajte se materijalima i bojama kako bi skrenule pažnju na sebe. Videćete koliko će samo to da osevži kuhinju.

Kolor iznenađenje

Primenite ovaj isti princio i na vratima ostave. Naravno, poželjno je da se ova boja nalazi barem još negde u prostoru. Na primer, ova citronska nijansa na vratima takođe se nalazi i na tepihu.

Obojite zid iza polica

Obojite unutrašnjost ormarića koja imaju staklena vrata ili prostor između ugrađenih otvorenih polica. To će osvežiti kuhinju bez velikih troškova. Potrudite se da tu boju upratite s nekom koja se već nalazi u prostoru. Na taj način jednostavni kuhinjski ormarići će postati trendi.

 

 

 

 

 

 


Dijana Škorić

Wirestock / gettyimages.com