Kako izabrati i uskladiti kuhinjske aparate u boji

by | February 25, 2014
Tirkizni aparati u kuhinji

U kuhinji akcenat uvek pada na funkcionalnost. Dizajn i enterijer moraju da budu dobro smišljeni da bi se prostor u kuhinji iskoristio što bolje i što efikasnije organizovao.

Nameštaj mora da ima dosta prostora za odlaganje ali i da zadrži jednostavan izgled. Kuhinja mora da ima osećaj prostranosti i prozračnosti kako bi se izbeglo zakrčenje.

Tirkizna kuhinja

Članak se nastavlja posle reklama

Zadržavajući jednostavan i linijski dizajn kuhinje je siguran put ka funkcionalnom dekoru. Ipak to ponekad može da rezultira dosadnim, praznim izgledom i time stvori monotonu atmosferu.

Jedan način da ovo izbegnete jeste da uključite obojene kuhinjske aparate. Na primer, glazirana istaknuta aparatura može postati centar vaše kuhinje. Uparite ih sa jednostavnom i neutralnom pozadinom i oni će se još više isticati.

Šporeti u boji

Članak se nastavlja posle reklama

Ali pripazite da ne koristite previše boja. Možete se odlučiti za pastelne i delikatne boje kao što su plava i tirkizna i time možete staviti akcenat na više elemenata.

Takođe možete koristiti i jake boje kao što su crvena ili tamno plava koje će dodati malo živosti u vaš prostor, akcenat treba da bude jak ali mali.

Članak se nastavlja posle reklama

Crvena retro kuhinja

Druge boje treba da su jednostavne i neutralne, a tekstura i finiš treba da se slažu kako bi se stvorila harmonija.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: homedit.com


Tags: