Kako opremiti veliku kuhinju: Trikovi i saveti

by | September 28, 2022
kako opremiti veliku kuhinju

Otkrivamo vam najbolje ideje kako opremiti veliku kuhinju.

Velika kuhinja je odlična stvar, ali sa takvom kuhinjom ima mnogo briga oko njenog uređenja i održavanja. Samo kompetentan pristup organizaciji prostora pomoći će stvaranju udobne i udobne sobe.

Kako opremiti veliku kuhinju

Glavna stvar u velikoj kuhinji je pogodan raspored nameštaja i kuhinjskih predmeta. Važno je, na primer, postaviti frižider, šporet i sudoper u istoj zoni. Ovo će olakšati kretanje po kuhinji  i stvoriti više udobnosti za kuvanje.

Prilikom dizajniranja kuhinje mora se uzeti u obzir njena funkcionalnost. Neophodno je izabrati površine na kojima ćete seći salatu i gde ćete pržiti meso.

Takođe je neophodno razmotriti raspored kuhinje u smislu ergonomije. Predlažemo da kuhinju podelite na prostore za skladištenje i kuvanje. Važno je da prostori za skladištenje budu bliže od kuhinjskih uređaja. Zatvorene police treba postaviti duž zida od poda do plafona, a sa druge strane je prostor za kuvanje.

Prilikom uređivanja nameštaja, glavna stvar koju treba zapamtiti je da šporet, sudoper i frižider treba da budu smešteni na udaljenosti ne većoj od jedan i po metar jedan od drugog.

Osvetljenje

Vizuelna podela kuhinje na radni i trpezarijski prostor može se izvršiti pomoću osvetljenja. U radnom prostoru postavite lampe iznad sudopera, šporeta, radne površine. Pošto radna površina zahteva više svetla za kuvanje. Podna lampa i lampa iznad trpezarijskog stola. Takvo osvetljenje će prostoru za rekreaciju dati atmosferu udobnosti i udobnosti.

Kako opremiti veliku kuhinju- ostrvo

U kuhinji velikog prostora možete postaviti kuhinjsko ostrvo. Ovo rešenje izgleda veoma elegantno i lepo.

Ostrvo će razblažiti zajednički kuhinjski set. Veoma je zgodno kuvati u kuhinji sa ostrvom: svi potrebni predmeti i površine su pri ruci i ne morate da se krećete duž dugog radnog prostora. Kuhinjsko ostrvo može poslužiti kao sto gde će se prijatelji okupiti pre večere. Biće to svojevrsno ostrvo za komunikaciju.

Ako na ostrvo dodate malu konzolu, dobijate dodatno mesto za šoljicu čaja sa prijateljima. Ali u posebnom trpezarijskom prostoru morate postaviti punopravni trpezarijski sto za svaki dan.

Dekoracija

Pribor će pomoći da vaša kuhinja bude kompletna u dizajnu i dekoru. Neka sve u unutrašnjosti vaše kuhinje bude harmonično usklađeno u obliku i boji: tekstil, sve vrste posuđa, pribor za jelo, pa čak i papirne salvete. Tako će kuhinja prestati da bude samo prostorija za kuvanje, već će postati omiljeno mesto za celu porodicu.

Prilikom izbora zavesa treba obratiti pažnju na njihovu dužinu. Zavese ne bi trebalo da dodiruju pod ili radnu površinu. Za kuhinju su pogodne rimske ili plisirane zavese.

Akcentna kuhinja

Ukoliko provodite mnogo vremena u kuhinji i kuvanje vam je hobi, savetujemo vam da istaknete ovaj predmet vašeg ponosa. Najbolje je to učiniti stilski. Kuhinja se može napraviti u stilu različitom od celog stana. Na primer, moderna kuhinja sa puno pametnih uređaja u stanu u klasičnom stilu. Ili obrnuto: prelepa klasična kuhinja u stanu jednog od modernih stilova (potkrovlje ili minimalizam). Takva kuhinja neće proći nezapaženo i sigurno će privući divne poglede.


hikesterson/iStock/Getty Images Plus via Getty Images