Kuhinja bez zidnih ormarića: Pogledajte šta predlažu dizajneri

7 razloga zašto dizajneri enterijera ove godine odbacuju ove elemente

by | August 9, 2023
Kuhinja bez zidnih ormarića:

Kuhinja bez zidnih ormarića –  7 razloga zašto dizajneri enterijera ove godine odbacuju ove elemente

Ukoliko planirate da renovirate kuhinju, razmislite o novim dizajnerskim trendovima – oslobodite zidove od ormarića. Iako se kuhinjski zidni ormarići često smatraju ključnim faktorom za odlaganje sudova, začina ili malih kuhinjskih aparata, dizajneri nude druga rešenja.

Dekoracija iznad donjih kuhinjskih ormarića je divan način da ispunite prostor atraktivnom karakteristikom, umesto da ga samo pustite da skuplja prašinu ili da ga pretovrite u skriveno skladište.

Pogledajte naš vodič kroz kuginje bez zidnih ormarića, što će vas inspirisati za neke noce ideje ako renovirare kuhinju.

Kuhinja bez zidnih ormarića: Ideje koje vredi razmatrati

Umesto kuhinjskih elemenata, zidovi kuhinja mogu se transformisati pomoću polica, umetnosti i boja, pružajući dnevnu dozu sreće. Dakle, ako želite da svojoj kuhinji date potpuno novi izgled za 2023. godinu, pripremili smo vam najbolje stilizovane kuhinje bez zidnih ormarića – zajedno s inspirativnim slikama kuhinja.

1. Kuhinja bez zidnih ormarića: Stavite starinsku policu

Ovo bi moglo izgledati kontraproduktivno u maloj kuhinji u kojoj je prostor na prvom mestu, ali ako su plafoni visoki onda je to sasvim druga stvar. Izgleda mnogo bolje i otvara prostor. Odlično rešenje je neka starinska daska kojoj je potrebno samo prefarbati.

2. Izložite lepe predmete

Raspored je ključan u maloj kuhinji kako bi se maksimalno iskoristio prostor.  Ako je to slučaj s vašim prostorom, možda bi trebalo da razmislite o potpunom uklanjanju zidnih ormara. Ovaj deo zida možete da iskoristite za dekoraciju.

3. Postavite sliku

Ponekad je manje više. U ovoj kuhinji sklonjeni su zidni ormarići kako bi se sačuvala prelepa prirodna svetlost i prozračna atmosfera što prostor vizuelno čini većim.  Oku je ostavljeno slobodno da luta iznad osnovnih jedinica prema fokusnoj tački, velikom umetničkom delu punom šara i boja, i upečatljivoj bronzanoj zidnoj svetiljci, koja je i skulpturalna i funkcionalna.

Za odlaganje su namenjene fioke ispod radne površine, kao i tanak šank za doručak za dodatno sedenje bez zauzimanja previše prostora.

4. Bez nereda i haosa

Potpuno ukidanje gornjih kuhinjskih ormarića ne samo da može učiniti da vaša mala kuhinja izgleda veće, već i pomoći da se očisti nered i haos u ovom prostoru.

Sa užurbanim modernim životom, vlasnici kuća su sada svesniji svojih izbora za ukrašavanje i cilj im je da pronađu ravnotežu između modernog minimalizma i luksuzne udobnosti za svoje kuhinjske ideje. Ova minimalistička kuhinja je majstorska klasa u održavanju stvari jednostavnim.

5. Maksimizirajte prostor na zidu

Ako su proporcije vaše kuhinje ograničene, unesite dekorativni displej na zidove i ukrasite prostor  iznad donjih kuhinjskih ormarića. Arhitekte naglašavaju praktičnu funkciju polica iznad kuhinjske ploče u  dizajnu kuhinje. Na najnižoj polici biće mesta za stvari koje se svakodnevno koriste – so i biber, ulje i sirće, možda otvorena boca vina i  začinsko bilje.

Mogla bi se dodati šina za kačenje kuhinjskih peškira, pribora za kuvanje, malih tiganja…. Više police se mogu koristiti za atraktivne šolje, čajnike i porculan, a varijacije u visini i dubini mogu doneti razigrane dodire dizajnu.

6. Fokusirajte se na boju

Dobro razmislite o tome šta ćete izložiti, a šta sakriti od pogleda, i umesto toga koristite boju kuhinje da biste pokazali svoju kreativnost. Farbanje donjih ormara i ostrva u svetle nijanse ili dvobojna kuhinjska šema može doneti zanimljiv dizajn.

7. Izložite tegle i posuđe

Moderne kuhinje uveliko počinju da se odriču zidnih ormarića. Ideje za kuhinjske police, posebno otvorene police, odlična su opcija ako ste ponosni vlasnik impresivne kolekcije posuđa ili ste strastveni kuvar koji ceni da vam sastojci budu pri ruci.

Za stilizovan izgled, složite kolekcije svog omiljenog posuđa, poređajte sveže začinsko bilje i ugradite mala umetnička dela duž niza otvorenih polica.

Ideje i saveti: Kako odabrati idealno osvetljenje kuhinje

 

 

 

 

 

Dijana Škorić

brizmaker / gettyimages.com