Kuhinja kakvu želite

by | May 11, 2018

k1

Prikazana prostorija predstavlja kompaktan kuhinjski prostor koji se sastoji iz dva elementa. Najveći deo kuhinjskog prostora zauzimaju osnovni kuhinjski elementi kao što su sudoper, frižider i šporet. Kako bi funkcionalnost ovog prostora bila zadovoljena, između navedenih elemenata postoje minimalne radne površine.

Na osnovu karakteristika samog prostora, ugaona kuhinja predstavlja najpovoljnije rešenje, dok viseći elementi prate ugaoni oblik radne površine. Kako kuhinja predstavlja popriličnio uobičajeno rešenje, dinamiku unose naizmenično postavljeni smaknuti, otvoreni i zatvoreni viseći kuhinjski elementi. U obradi površina elemenata upotrebljavani su korijan-bele boje i iverica u toplim nijansama drveta kako bi se stvorio prijatan i skladan ambijent, ne previše agresivan za prostoriju malih dimenzija.

k2

Trpezarijski sto predstavlja neodvojivi deo ovog kuhinjskog prostora koji postaje prazan i predimenzionisan ukoliko se on ukloni. Trpezarija je zona stambene jedinice, u ovom slučaju deo kuhinje, koji okuplja porodicu u zajedničku radnju u toku svakodnevne rutine, što joj još više daje na značaju. Jednostavno postavljen sto, kao i drveni materijal od koga su izrađeni sto i stolice, prati
kolorit kuhinje, što doprinosi jedinstvenom dizajnu prostora i osećaju skladnosti.

POGLEDAJTE I… Modernu i funkcionalnu kuhinju

k3

Krovni prozori predstavljaju redak slučaj osvetljenja prostora koji ga,
kao i ovu kuhinju, čini prijatnim za rad i boravaka. Kuhinja je predstavljena kao ugaona gde je akcenat stavljen na standardne ugrađene elemente, dok su viseći postavljeni minimalistički. Šankovski deo kuhinje, pored svoje osnovne funkcije spremanja hrane i obedovanja, predstavlja i pregradu u prostoru koja odvaja kuhinju od ostatka doma.

Rasporedom kuhinjskih elemenata postiže se dovoljna dinamičnost, tako da ne postoji potreba za smaknutim ili otvorenim elementima. Veštačko osvetljenje, potrebno isključivo u noćnim satima, postavljeno je minimalistički kako ne bi narušilo celokupnu slikuovog prostora, savršeno osvetljenog sa krova i zida.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs