Kuhinjska ploča: Detalji su odgovorni za dizajn

by | 15 aprila, 2023

U nastavku pogledajte na koje detalje treba obratiti pažnju prilikom dizajniranja kuhinje. Kuhinjska ploča je jedna od njih. 

 

Detalj koji zaboravljamo: Kuhinjska ploča

U mnoštvu stilova i predstavljenih kuhinjskih enterijera, zaboravimo koliko važnu ulogu imaju detalji. Pažnju nam okupira odabir materijala, boja i dezena, pa smetnemo s uma da nosioci stila mogu biti sitne stvari poput ručki, baterija, kuhinjskih dodataka i sl. Dobra strana ovih stvari je što njihovom povremenom zamenom možete potpuno osvežiti izgled kuhinje.

Kuhinjska ploča: Obratite pažnju na sledeće detalje

Odabir kuhinjske ploče predstavlja jedan od glavnih stavki prilikom uređenja. Iako je pažnja najviše usmerena ka frontovima elemenata i pločicama, važno je znati da radna ploča predstavlja sponu između njih i nikako se ne sme zanemariti njena velika površina koja ima vizuelni uticaj na celokupan ambijent. na prvoj fotografiji možemo videti kamenu ploču sa fino zaobljenom ivicom koja predstavlja elegantan detalj.

Kuhinjska ploča od laminata

Ploče od laminata obično imaju završnu obradu koja imitira razne dezene kamena ili mermera. Kako zahtevaju precizno sklapanje i na kraju oblaganje, obično se rade oštri uglovi kako ne bi došlo do grešaka. ovaj izbor ima svoju veliku prednost u kuhinjama minimalističkog dizajna, a ako se radi o belim elemntima, onda vam svakako preporučujemo da se poigrate sa odabirom dezena ploče.

Drvena kuhinjska ploča

Drvene ploče predstavljaju vrlo masivan element, a najčešće se upotrebljavaju na kuhinjskim ostrvima. Fina obrada uvek podrazumeva zakošene ivice, a kada je reč o velikoj debljini onda ploče posebno dolaze do izražaja, kao i slojevi drveta koji su upotrebljeni za njenu izradu. Iako nisu primetni na prvi pogled, oni u velikoj meri prikazuju kvalitet elementa.

 

 

 

Borjana Božić

Ekaterina Rabchanyuk/gettyimages