Kuhinjska radna ploča: Kako da na moderan način iskoristite prostor?

by | April 27, 2023
Kuhinjska radna ploča

Ako imate malu kuhinju, onda znate koliko je teško da kuhinjska radna ploča bude uvek uredna i organizovana. Zato vam otkrivamo trikove koji će vam pomoći.

Kuhinjska radna ploča: Kako da na moderan način iskoristite prostor?

Napravite prostor za skladištenje izvan kuhinje

Jedan od najboljih načina da napravite više prostora na kuhinjskoj ploči je da se fokusirate da druge prostore za skladištenje. Organizujte kuhinjske ormariće i police u ostavi tako da većinu kuhinjskog pribora premestite u njih. Uradite ovo strateški i držite se novog rasporeda jer na taj način nećete morati ništa da ostavljate na radne površine jer će sve imati svoje mesto.

Članak se nastavlja posle reklama

S druge strane, kuhinjski aparati takođe umeju da zauzmu većinu prostora na radnoj ploči, zato budite iskreni prema sebi i procenite koliko ih često koristite. Nema potrebe da ih se u potpunosti otarasite ali ne moraju da budu svi izloženi.

Multifunkcionalno kuhinjsko ostrvo

Kuhinjsko ostrvo je idealno za stvaranje dodatnog prostora u malim kuhinjama, kako u pogledu površine tako i u smislu čuvanja pribora i posuđa. Ona mogu biti vaša dodatna radna ploča za pripremu hrane ali i šank za doručak, pa čak i kuhinjski sto.

Članak se nastavlja posle reklama

Takođe, ukoliko je vaša kuhinja spojena sa dnevnom sobom, kuhinjsko ostrvo može biti i vaš mali radni kutak gde ćete postaviti laptop i druge sitnice koje su vam potrebne za posao.

Kuhinjska radna ploča: Viseći kuhinjski pribor

Viseće skladištenje pribora je praktično rešenje za brzo i jednostavno pronalaženje onoga što vam je potrebno. Iako je potpuno u redu da ga čuvate u fijoci, možete iskoristiti prostor na zidu ili pločicama i tako uštedeti na jednoj fijoci. Osim toga, olakšaće pronalaženje pribora i izgledati stilski u isto vreme. Pored pribora, možete da okačite rukavice za rernu, kuhinjske krpe, četke za čišćenje, pa čak i mini saksije za začinsko bilje.

Članak se nastavlja posle reklama

Otvorene police umesto kuhinjskih ormarića

Ako ste strastveni kuvar koji ceni da predmeti za kuvanje budu pri ruci, onda su ideje za otvorene kuhinjske police odlično rešenje. Za razliku od zatvorenih kuhinjskih ormarića, sa otvorenih polica možete lako da uzmete ono što vam je potrebno, a da ne morate da žrtvujete dragoceni prostor na kuhinjskoj ploči za to.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinjska radna ploča: Održavajte prostor urednim

Sav vaš naporan rad će biti uzaludan ako ne budete vodili računa o urednosti. Pored toga što treba da ih redovno brišete, i dalje vredi vraćati pribor i posuđe na svoje mesto kako vrlo brzo ne biste imali još prostora za nered.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Alexander Nevmerzhitsky/GettyImagesPlus