Kuhinjski aparati u ovoj boji izgledaju tako fensi i moderno

by | June 2, 2023
Kuhinjski aparati

Završni detalji u vašoj kuhinji su kuhinjski aparati koji mogu dodatno ulepšati prostor ali i učiniti da deluje kič. Otkrivamo koje boje dobro izgledaju, a koje ne.

Kuhinjski aparati u ovoj boji izgledaju tako fensi i moderno

Najbolja boja za aparate je, bez sumnje, nerđajući čelik. Možda vam deluje pomalo dosadno ali upravo to što se ne ističe je čini modernom i stilski jer je savršen za svaki prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Dizajneri kažu da je nerđajući čelik kao farmerke – dovoljno je svestran da odgovara većini stilova dizajna. Moderne kuhinje, tradicionalni enterijer ili pastelne boje savršeno se kombinuju sa kuhinjskim aparatima od nerđajućeg čelika. Nema ometajućih boja koje mogu da “ukradu” pažnju sa vašeg predivnog dizajna kuhinje.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Zbig toga nerđajući čelik ostaje omiljena završna obrada kuhinjskih aparata zbog svoje dugovečnosti, prilagodljivosti i kompatibilnosti sa drugim bojama. Može poboljšati izgled bilo koje kuhinje, bez obzira na njen stil.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako nerđajući čelik nije za vas, jednostavne i neutralni tonovi poput crne i bele mogu da izgledaju elegantno decenijama, čak i ako promenite dizajn kuhinje, pa i boju.

Članak se nastavlja posle reklama

Izbegavajte ove boje

Postoji nekoliko boja koje treba izbegavati. To su upečatljive nijanse poput žute, narandžaste ili roze jer bi mogle da preterano dominiraju i odvuku pažnju sa ostalih detalja u kuhinji.

Članak se nastavlja posle reklama

Međutim jedan kuhinjski aparat u jarkim bojama može izgledati sjajno jer unosi živopisnu atmosferu u prostor i može biti dobar dekorativni predmet.

Članak se nastavlja posle reklama

Da li svi kuhinjski aparati treba da budu u istoj boji?

Teško je postići da su svi uređaji iste boje zbog toga što uvek treba dati prednost funkcionalnosti, u odnosu na boju kuhinjskog aparata.

To znači da usklađivanje boja vaših kuhinjskih aparata nije obavezno. Štaviše različite boje ili čak potpuno neusklađeni predmeti mogu stvoriti jedinstvenu i eklektičnu atmosferu. Možete kombinovati boje u skladu sa ostalim tonovima u vašoj kuhinji kako biste stvorili utisak harmoničnog prostora.


Miljana Momirović

Andres Jacobi/GettyImagesPlus