Kuhinjski dekor u nijansi borovnice

by | February 26, 2018
Kuhinjski dekor u nijansi borovnice

Znamo da je u osnovi nijanse borovnice zapravo tamnoplava boja, stoga će ona dominirati u vašoj kuhinji ako rešite da je uredite na ovaj način. Kada je reč o boji kuhinje, treba obratiti pažnju na viseće elemente, radno ostrvo, pod, zidove i plafon zato što su to najveće površine.

Najvažnija stvar u vezi sa bojom kuhinje jeste harmonija tonova.

To znači da je potrebno uspostaviti ravnotežu između nijansi, kao što je prikazano na prvoj slici, gde su kuhinjsko ostrvo i radni elementi nosioci dekora u savršenoj nijansi borovnice.

Boja drveta i borovnice Moderna kuhinja

Kombinacija boja radnog ostrva i kuhinjskih elemenata dokaz su da se ova specifično plava boja može uspešno primeniti u najvažnijoj prostoriji svakog doma.

Plavo radno ostrvo

U ovakvoj kuhinji odlično će se uklopiti dekorativni predmeti takođe u boji borovnice: zidni sat, radna ploča na kuhinjskom ostrvu, zavese i tepisi sa motivima borovnice, kuhinjski uređaji itd.

Kuhinjski sat Plava posuda

Kuhinjska zavesa

U svakom slučaju, da li će se kuhinjski dekor u boji borovnice uklopiti u enterijer vaše kuhinje zavisi pre svega od toga koja boja u njoj dominira. Naravno, ako je to plava, onda je ovaj dekor savršen.

Plavi kuhinjski elementi Kombinacija boja

Izvor: kitchenacid.com