Kuhinjski pod koji privlači pažnju

Izbor poda u svakoj prostoriji je velika stvar jer doprinosi celokupnoj atmosferi. Kuhinjski pod je isto toliko važan, jer on daje karakter kuhinji i stvara potpuno novi ambijent. 

by | March 13, 2023
kuhinjski pod
Izbor poda u svakoj prostoriji je velika stvar jer doprinosi celokupnoj atmosferi. Kuhinjski pod je isto toliko važan, jer on daje karakter kuhinji i stvara potpuno novi ambijent. 
Izborom pravog poda možete u svoju kuhinju uneti boju i lični pečat. Pogledajte naše preporuke i zamislite kako želite da izgleda vaš kuhinjski pod.

Kuhinjski pod koji privlači pažnju

Laminat i tepih

Ukoliko želite u kuhinji da imate laminat isti kao i u ostatku kuće, možete uneti razigranost izborom tepiha. Osim toga, pod možete ukrasiti tepihom i u slučaju da ste izabrali pločice. Izborom pravog tepiha možete napraviti zanimljiv kontrast koji će se svakome ko uđe u vašu kuhinju sigurno dopasti.

Crno-beli kuhinjski pod

Ukoliko volite da rizikujete sa enterijerom, odaberite neobičan, a u isto vreme savršen crno-beli pod. Ovakve pločice možete kombinovati sa drugom bojom na zidovima, a cvetni dizan bi mogao da dopirnese da kuhinja izgleda vrlo moderno.

Ostavite stari kuhinjski pod prilikom renoviranja

Nekada su veoma stare stvari vredne i moderne. Ukoliko želite da renovirate kuhinju i da promenite pod, još jednom pogledajte stari! Možda bi mogao da se oporavi i da napravi jedan retro ambijent. Starinski podovi mogu izgledati vrlo moderno i lepo.

Pločice sa efektom optičke iluzije

Ukoliko se odlučite za pločice sa efektom vizuelne iluzije, imajte na umu da se uz njih najbolje slažu jednobojni mat kuhinjski elementi. Ovakve pločice stvaraju iluziju da se pomeraju i zbog toga je potrebno da ostatak kuhinje ne bude previše šaren.

Drvena kuhinja i neutralan pod

Sa drvenom, neutralnom kuhinjom, dobro se slaže i neutralan pod. Ukoliko je pod svetliji, i prostorija će izgledati svetlije. Kako bi prostorija bila zaista dobro osvetljena, birajte svetle nijanse i za kihinjske elemente, takođe, od velikog značaja može biti i izbor bele radne ploče.

Pločice koje se uklapaju i čine dezen

Želite da u svoju savremenu kuhinju želite da unesete poseban, drugačiji i nesvakidašnji dezen? Pločice koje se uklapaju jedna sa drugom i prave neobičan cvetni ili geometrijski dezen su odlična ideja.

Get Embed Code

Kuhinjski pod i kuhinja iste boje

Ukoliko ne želite previše boja u kuhinji, odlučite se za pod koji je istih tonova kao i kuhinja. Pod može imati šare i ne mora biti jednobojan, ali neka i te šare budu u nijansama kuhinje.

Rustična kuhinja i moderan pod

Ukoliko želite rustičnu kuhinju, ali niste sigurni kakav pod vam je potreban kako biste dobili savršen ambijent – odlučite se za pod koji neće biti preterano ozbiljan. Odlučite se za materijal koji se uklapa u atmosferu i koji će zasigurno doprineti toplijoj i lepšoj atmosferi. Uz rustičnu kuhinju najbolje je bitati: mermet, kamen i ciglu.

Bele pločice

Bele pločice nikada ne izlaze iz mode. Kuhinjski pod u beloj boji uvek je dobro rešenje. Birajte pličice različitih tekstura kako bi enterijer bio još moderniji.

Mat pločice

Ukoliko ne želite previše sjajan pod odlučite se za mat pločice. One takođe mogu imati razne šare i motive i mogu biti različitih boja. Jedino je bitno da se ovakve pločice slažu sa ostalim nameštajem.

Nadamo se da vam se sviđaju ideje za kuhinjski pod koje smo pripremili za vas.


Jovana Jevtić

vicnt/GettyImagesPlus