Kuhinjski trendovi 2023: 7 ideja koje morate isprobati

by | 20 februara, 2023

Trendovi u dizajnu enterijera mogu biti lako promenljivi. U jednom trenutku su to šareni ormarići, a u drugom su betonski podovi i otvorene police. Šta nam donose kuhinjski trendovi 2023?

 

Kuhinjski trendovi 2023: Okretanje starim

dizajnerskim rešenjima

 

Ove godine trendovi u dizajnu kuhinja okreću se tradicionalnijim dizajnerskim rešenjima. Kuhinjski trendovi 2023. godine, pored okretanja tradiciji, zahtevaju i više boja i mešavinu materijala.

 

Kuhinjski trendovi 2023: Potpuno bele kuhinje izlaze iz mode

Minimalistička potpuno bela kuhinja više nije ono što će ljudima donositi zadovoljstvo u estetskom smislu. Naravno, ako volite belu boju ne morate u potpunosti odustati od nje. Samo je ukombinujte sa drugim svetlijim nijansama, mada i tamno crvena nijansa ima svoju čar.

 

Ormarići u boji

Kuhinjski trendovi 2023. godine donose nam i ormariće u boji. Nežne roze i koralne boje će zameniti neutralne bele i sive tonove. Međutim, budite slobodni da se poigrate i sa ostalim nijansama.

 

Jako osvetljenje

Jako osvetljenje u kuhinji ne samo da će vam pomoći oko toga da bolje videti, već će dati posebnu čar ovoj prostoriji. Što je veće osvetljenje, to bolje. Ovo je definitivno trend koji bi mogao duže da se zadrži zahvaljujući tome što je i praktičan.

 

Mešanje metalnih završnih obrada

Sigurno imate bar mali detalj sa metalnom obradom u vašoj kuhinji. Pripremite se da on uskoro bude u fokusu. Mesing je ponovo jedan od omiljenih metala i idealan je za vašu kuhinju.

 

Kuhinjski trendovi 2023: Zanimljive teksture

Gipsane zidne površine su idealne za ubacivanje zanimljivih detalja i oblika koji mogu dodati mnogo vašem enterijeru. Pored njih, zanimljive lajsne na ormarićima takođe mogu da izgledaju fantastično.  Mermerne ploče bi takođe mogle da se nađu u modernim kuhinjama ove godine.

 

Savršeno podudaranje

Korišćenje istog materijala gornjih i donjih ormarića je sve popularnije. Ovaj način dizajniranja dodaje kontinuitet i prostor se čini čistijim.

 

Pametni uređaji i pametan dizajn

Kako pametni uređaji postaju deo sve većeg broj domaćinstva, logično je da želimo da ih ukopimo i u naše dizajne. Pametno dizajnirane ostave su novi trend koji sve više uzima maha. Pored ostava, tu su i pametni frižideri i rerne i još niz drugih manjih aparata koji nam mogu u mnogočemu olakšati spremanje omiljenog obroka. Dakle, na ovome zaista ne treba štedeti.

 

Kuhinjski trendovi 2023. će se fokusirati na smart uređaje, ali se i vraćaju nekim starim dizajnima koji će obasjati vašu kuhinju u novom svetlu. Koristite maštu i učinite vašu kuhinju savršenom.
Snežana Vranić

hikesterson/GettyImagesPlus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.