Moderna i praktična kuhinja: 6 primera

by | May 1, 2023
Moderna i praktična kuhinja: 6 primera

Ako je pred vama izazov uređenja kuhinje, potražite zanimljiva rešenja u nastavku. 

 

Moderna i praktična kuhinja: Pronađite inspiraciju!

Kuhinjski elementi bez ručki

Frontovi bez ručki kreiraju mirnu kompletnu sliku pri čemu je akcija usmerena na kuhinjsko ostrvo s pripadajućim stolom. Ukoliko želite moderan izgled ambijenta, slobodno kombinujte neku upečatljivu boju, poput plave ili zelene, i dekor drveta. U slučaju da je reč o otvorenom prostoru, u kojem su objedinjena kuhinja i dnevna zona, vodite računa o stilskoj i koloritnoj usklađenosti.

Elegantna kuhinja

Radna ploča u dekoru norveškog javora ovde je pun pogodak jer čini prostor svetlim i rasterećenim. U nastavku kuhinjskog ostrva, ovde je napravljen sto u formi šanka, ali njegove dimenzije u potpunosti eliminišu potrebu za klasičnim trpezarijskim stolom. Aspirator koji se uvlači u ploču, za koji treba odvojiti popriličnu svotu novca, nezaobilazan je detalj svake ultramoderne kuhinje.

Kuhinja sa sunčanim karakterom

Kako većina stanova u modernoj gradnji nema prostoriju za odlaganje namirnica, sasvim je očekivano da se one skladište u kuhinji. Koliko dobro se to može izvesti pokazuje ugradno rešenje u visini prostorije u razdraganoj žutoj boji. Kombinacija otvorenih segmenata i ormana u okviru koga su postavljene police za odlaganje namirnica svakako je odlično rešenje koje omogućava urednost i preglednost.

Kuhinja: Uvek dobra kombinacija

Iako boje i bogatstvo detalja polako potiskuju svedene enterijere, kuhinja nije prostorija koja se oprema i preuređuje dovoljno često da bi bila prilagođena trendovima. Zato je pametno opredeliti se za neutralan dizajn koji će moći da isprati različite promene u ostatku vašeg doma. Jednostavnim linijama i neutralnom kombinacijom sivih frontova i detalja od drveta postiže se upravo to – kuhinja deluje moderno i lako se uklapa sa stiliski vrlo različitim detaljima.

Kuhinja: Iz istog kalupa

U obrocima se uživa za stolom koji se u potpunosti stapa sa rustičnom drvenom vizurom kuhinje, pri pranju posuđa kroz krovni prozor se pogledom odluta napolje u baštu. Akcenti u crnoj boji i osvetljene otvorene pregrade pružaju kuhinji modernu notu.

Kuhinja s mnoštvom prednosti

Ako imate prosečnu kuhinju, onda je morate natprosečno dobro urediti – recimo sa prijatnim dekorom drveta, razigrano varirajućim visinama ormara i domišljatim detaljima poput multipraktik aparata u uglu koji je moguće upustiti pod radnu površinu.

 


Borjana Božić

Nongnuch Pitakkorn/gettyimages