Moderne forme u fokusu

by | 6 juna, 2014
Korina

Kuhinja, srce doma, pre svega treba da je funkcionalna. To znači da olakšava pripremu hrane, služenje obroka i skladištenje raznoraznih sitnijih kućnih aparata, poput miksera, tostera, sokovnika…

Model Korina – Gorenje Marles
Osnovna odlika kuhinje Korina jeste izuzetna trajnost, što se postiže specijalnim postupkom izrade frontova: na obode se mašinski ugrađuju letvice od hrastovog masiva, potom se obrađuju rubovi, pa se zatim sve zajedno furnira, uključujući i centralni deo ispune fronta.

Na kraju sledi postupak spajanja i lakiranja ovih elemenata u celinu izuzetno otpornu na udarce, vlagu i druge spoljašnje uticaje.

Ovaj model kuhinje sadrži 145 elemenata širine od 15 do 100 cm koji omogućavaju neograničen broj kombinacija i ispunjavanje svih želja kupaca.

Korina slika 2

Na slici je prikazan samo deo elemenata kao što su: visoki ormar za ugradnju frižidera Gorenje RBI 4214 W ili RI 4224 W i ormar za ugradnju pećnice, element za ugradnju mašine za pranje sudova, jedan od mnogih modela sudopere.
Ova je izrađena od siligora (veštački mermer) i ima veću dubinu od standardne, što omogućava pranje bez prskanja.

Centralni deo za kuvanje naglašen je većom dubinom ploče koja omogućava da sve bude nadohvat ruke.

Fioke su, kao i kod ostalih Gorenje kuhinja, napravljene od stabilnih klizećih čeličnih šina koje omogućavaju potpuno izvlačenje i veliko opterećenje (do 30 kg).
Elementi sa brušenim staklom i fazetama obezbeđuju ovoj kuhinji zanimljiv izgled.

Korina slika 3

Radna ploča od veštačkog mermera čiji se spojevi obrade tako da se na kraju dobije radni deo u jednoj celini. Klasične radne ploče izrađuju se u 13 dezena, a obrađuju se na četiri načina:
Dubina radnih ploča je do 120 cm. Spojevi se prave specijalnom obradom – “kutni spoj” – bez vidljivog mesta spajanja, a ojačani su steznim okovima.

Model SAX – Scavolini Basic
Pregršt mogućih kombinacija, zanimljiva rešenja, inovativan finiš i moderan dizajn – zahvaljujući Sax kuhinji iz linije Scavolini Basic vaš san o kuhinji iz snova postaće stvarnost. Sax – moderna i “inteligentna” kuhinja svojom funkcionalnošću zadovoljava potrebe i najzahtevnijih kupaca.

Sax Scavolini Basic slika 1

Kombinacije su jednostavne i “sveže” – tikovina ili tamno drvo sa staklom i aluminijumom na visećim delovima. Veoma praktičan izdvojeni radni deo sa šporetom, koji optički deli prostor i omogućava da okupite društvo i dok kuvate u kuhinji.

Sax Scavolini Basic slika 2

Ono po čemu su Sax kuhinje osobene jesu frontovi bele boje ili prozirni, osnova boje tamnog hrasta ili tikovine, aspirator, deo sa staklenom površinom, zidni panel boje tamnog hrasta, elementi od plemenitog čelika, ručice u obliku kvadrata…

Sax Scavolini Basic slika 3

Viseći elementi mogu da budu i prozirni, da se vidi šta se nalazi u njima. Radna ploča od belog laminata i ivice boje tikovine izdvojiće se iz cele kompozicije, a aparati za domaćinstvo najnovije generacije ukazaće na luksuz i vrhunski kvalitet ove kuhinje, koji naglašavaju i metalne ručice.

Ova kombinacija od tamnog hrasta prezentuje tipičan gradski stil. Beli viseći delovi, mnogo stakla i metala i atraktivno osvetljenje čine kontrast i prave izuzetnu atmosferu.

Sax Scavolini Basic slika 4

Kombinacija, koja zadovoljava potrebu mladih bračnih parova i porodica za nekonvencionalnim ambijentom – sa modernim elementima, funkcionalnim perfekcionizmom i personalizovanim formama, zahvaljujući kojima svaka kuhinja deluje jedinstveno.

Model Glam – Scavolini Basic
U kuhinji Glam, radna ploča, bočni panel i panel ispod donjeg
dela kuhinje čine esencijalni, ali vrlo elegantan, okvir kojise odlično
uklapa sa donjim ormarićima.

Glam Skavolini Basic slika 1

Glam objedinjuje različite tipove frontova: lakirani za donje ormariće, lakirani sa udubljenjima na visećim delovima i frontovi od tamnog hrasta SCAV 636 za velike bočne ormare.

Glam Skavolini Basic slika 2

Frontovi u boji tamnog hrasta SCAV 636 daju ambijentu prirodan ton. Šporet i ručice od čelika uklapaju se u kombinaciju prirode i tehnologije.

Glam Skavolini Basic slika 3

U kuhinji treba da postoji prostor koji je izdvojen od ostalih. Zato Glam ima dvostruki red visećih ormarića: niži red je sa običnim frontovima, a viši sa frontovima na kip.

Glam Skavolini Basic slika 4

Kuvanje, pranje sudova i priprema hrane  odvija se na jedinstvenoj i zaista funkcionalno opremljenoj radnoj ploči idealnih dimenzija. Ceo prostor koji je za to potreban smešten je u jednoj liniji.

Glam Skavolini Basic slika 5

Pregrade za odlaganje imaju različitu namenu: na primer, postoji fioka za razdvojeno odlaganje otpada (reciklaža).

Glam Skavolini Basic slika 6

Glam je kuhinja za svaki dan, a, zašto da ne, i za noć. Modularni regal za knjige učiniće da se osećate kao da ste u dnevnoj sobi. Iza pregradnih ploča instalirano je osvetljenje koje ističe sadržaj svake police. Bočni paneli i police debljine su 6 cm, kao i “lajsna” i radna ploča donjih ormarića.

Kuhinja Miro – Aran
Najnoviji model kuhinja Miro colours, koji je aprila ove godine promovisan na Sajmu nameštaja u Milanu, pokazao je da fabrika Aranworld pažljivo prati savremene tendencije u proizvodnji kuhinjskog nameštaja.

Miro Aran slika 1

Atraktivan izgled, ravne i pročišćene linije, kao i najsavremenija oprema (mehanizmi za otvaranje, šarke, klizači), karakteristika su ove kuhinje koja, pored velikog broja elemenata u standardnoj ponudi, ima i neke potpuno nove detalje: viseće elemente širine 180 cm sa vertikalnim otvaranjem, donje elemente sa skrivenim fiokama, unutrašnju rasvetu koja se aktivira pomoću senzora, radnu ploču od nerđajućeg čelika…

Miro Aran slika 2

Frontovi su furnirani laminatom debljine 1 mm, u širokoj paleti boja (90 nijansi) u mat i sjajnoj varijanti.

Miro Aran slika 3

Umesto klasičnog ABS-a, ivice su obložene aluminijumom debljine 2 mm, a boja korpusa može da bude u istoj obradi kao i front, što doprinosi opštem utisku. Još jedna novina su i ručice od aluminijuma čija dužina može biti i do 170 cm.

Miro Aran slika 4

Sve radne ploče, kao i univer, koji se koristi za izradu korpusa, vodootporni su i u skladu sa evropskim standardom E1.

Miro Aran slika 5

Fioke i korpe opremljene su “blum” klizačima koji omogućavaju potpuno izvlačenje, sa stranicama od aluminijuma ili nerđajućeg čelika. Maksimalna nosivost korpi, čija je širina 120 cm, iznosi 50 kg.

Kuhinja Space – Interactive design
Kuhinja Space izrađena je od medijapana presvučenog Rinolit folijom koja se pravi u veoma širokoj paleti boja. Posebno su interesantne one sa teksturom drveta (kristalnobela, snežnobela, beli pesak, vanila, slonova kost… cherry, calvados, wenge…)

Space Interactive design slika 1

Jedan od najpraktičnijih načina da se iskoristi uzani prostor (od 15 do 30 cm) jeste ugradnja žičanog elementa na izvlačenje koji je namenjen odlaganju boca i tegli.

Space Interactive design slika 2

Kuhinja Space ima pult sa metalnom nožicom, a viseći elementi prave se u kombinaciji već navedenih materijala.
Stakleni delovi u ramovima od aluminijuma i medijapana daju ovoj kuhinji posebnu svežinu.

Space Interactive designslika 3

Vrata na elementima otvaraju se na klasičan način, ali i uz pomoć gasnih amortizera koji ublažavaju i usporavaju zatvaranje, kao i “push up” mehanizmom – otvaranje i zatvaranje na dodir.

Otvorene police daju posebnu draž ovoj kuhinji, a mogu da se kače direktno na zid ili na ukrasne nosače. Na raspolaganju je i veliki broj ručica, metalnih i drvenih, različitih dimenzija i oblika.

Space Interactive design slika 4

Donji elementi jesu kombinacija dve teksture
– medijapan folije “tenno cherry” i “white ash”. Veći deo prostora zauzimaju fioke, dok je bela tehnika ugradna, pa se prema njenim dimenzijama pravi i sam element.

Naravno, kupac može da bira da li će uzeti ugradni ili samostalni deo bele tehnike, a u zavisnosti od toga, pravi se odgovarajuća ponuda.