Moderne i tradicionalne evropske kuhinje

by | December 9, 2014
KUHINJA

Predstavljamo vam nekoliko kuhinja čije je uređenje inspirisano odlikama evropskog stila. Neke od njih su modernog, neke tradicionalnog dizajna, a zajedničko im je jedno – sve odišu neodoljivim evropskim šarmom.

U ovoj kuhinji intenzivno crvenih zidova bež kuhinjski elementi stvaraju odličan kontrast i uspostavljaju ravnotežu. Pored toga što je atraktivan, ovaj stil je izuzetno praktičan.

Kuhinja crvenih zidova

Pod u kuhinji na ovoj slici je drveni, kao i elementi; pećnica je veoma lepo uklopljena zahvaljujući kombinaciji sive i boje drveta.  Dva velika prozora omogućavaju prirodno osvetljenje u prostoriju, a beli sto dodatno naglašava obilje svetlosti.

Prostrana svetla kuhinja

U ovoj kuhinji su svi elementi izrađeni od drveta, a prostorija obiluje prostorom za skladištenje. Veoma je zanimljiv deo za sedenje u barskom stilu, kao i ovi karakteristični, visoko postavljeni držači za vino.

Kuhinja od drveta

Ova kuhinja je prelepog modularnog dizajna sa elementima u kombinaciji plave i boje drveta uz detalje u tonovima limete. Sve izgleda savršeno organizovano, tako da je kuvanje u njoj bez sumnje pravo uživanje.

Kuhinja u plavim tonovima

Ovo je kuhinja klasičnog stila sa elementima i kuhinjskim ostrvom zaobljenih ivica. Pri tome, drvo je kao materijal maksimalno iskorišćeno.

Kuhinja klasičnog stila

Ovo je još jedna kuhinja tradicionalnog evropskog stila od drveta sa tamnom kestenjastom završnicom. Bele radne površine i pod savršeno kontrastriraju tamnoj boji drveta. Da bi se postigao dodatni efekat elegancije, trpezarijski set je u istoj tamnoj boji.

Tradicionalna kuhinja

Ova kuhinja je tipičan primer modernog evropskog stila uređenja. Većina elemenata su bele boje sa primesama drveta. Pod je takođe beo, a pločice u nijansama sive.

Moderna kuhinja

Kuhinjsko ostrvo u ovoj kuhinji je pravougaonog oblika, njegova radna površina je bela, a bočne strane crne. Ostali elementi su istog dizajna.

Moderna kuhinja slika 1

Dakle, ako planirate da preuredite kuhinju, opredelite se za neki od predstavljenih bilo modernih, bilo tradicionalnih evropskih stilova uređenja i nećete pogrešiti.

Izvor: amazinginteriordesign.com