Moderne kuhinje: luksuzne i jednostavne

by | February 3, 2023
Moderne kuhinje: luksuzne i jednostavne

Moderne kuhinje podrazumevaju kombinaciju udobnosti i funkcionalnosti, sa dodatkom luksuznog efekta. 

 

Moderne kuhinje: luksuzne i istovremeno jednostavne jednostavne

Moderan stil je apsorbovao karakteristike minimalizma, moderne i industrijalizma, ali i drugih stilova. Da biste primenili ovaj stil u okviru vaše kuhinje, bitno je da znate je na prvom mestu dobra organizacija, zatim usklađena paleta boja i važno je dati prednost prirodnim materijalima. U nastavku pogledajte kako to izgleda na odabranim primerima.

Velika važnost se pridaje harmoniji svih elemenata enterijera – od nameštaja do izvora svetlosti, materijala i dekoracije. Uzmite u obzir ideje dizajnera kako bi dobili lepu i funkcionalnu kuhinju.

Moderne kuhinje: harmonija boja

Lepota modernog stila je u tome što gotovo ne poznaje granice u boji. Najčešće, dizajneri preferiraju diskretne i mirne nijanse bele, sive i braon boje. A kada je reč o drugačijem koloritu kojim želimo da akcentujemo određene površine, treba voditi računa o pravom izboru nijanse kako bi se postigao balans sa ostatkom prostorije.

Luksuzne i jednostavne kuhinje sa dobrom organizacijom

Moderne kuhinje uglavnom karakteriše velika kvadratura, pa dobijena prostranost već ima efekat na nesmetano funkcionisanje i moderan izgled. Ipak, jednostavan dizajn je vrlo pogodan za male kuhinje koje učiniti lepšim.

Moderne kuhinje sa prirodnim materijalima

Prirodni završni materijali čine modernu kuhinju luksuznom, a posebno mesto zauzima kamen. Velike ploče sa uzorkom izgledaju spektakularno. Najčešće je to mermer ili granit, ali nedavno su travertin i kvarcit dobili na popularnosti.

U unutrašnjosti je zastupljeno najviše drvo: na podu, kuhinjskim elemntima, zidovima, pa čak i na plafonu. I nije neophodno izabrati istu nijansu. Pored toga, u modernom enterijeru može da se pojavi i šperploča koja će izgledati vrlo lepo.

Luksuzne i jednostavne uz pomoć ugradnih aparata

Jednostavnost i usklađen dizajn je najlakše postići pomoću ugradnih aprata kako bi kuhinja delovala uredno i stilski savršeno. Ova opcija je za nijansu skuplja, ali treba da imate u vidu da ako želite moderan dizajn bez ugradnih aparata, modeli koje birate treba da budu vrhunskog dizajna, počevši od frižidera, mikrotalasne, rerne.

Odaberite savršen dizajn i neka vaša kuhinja dobije novi sjaj.

 

 

Borjana Božić

2Mmedia/gettyimages