Najbolji IKEA trikovi za uređenje male kuhinje

by | February 4, 2023
IKEA trikovi za uređenje

Kada je kuhinja mala, svaki centimater prostora je važan. Ovi IKEA trikovi učiniće vašu kuhinju lepom i funkcionalnom

Male kuhinje su pune mogućnosti. Samo vam treba malo domišljatosti i malo strpljenja – dovoljno je da proširite prostor za skladištenje i poboljšate funkcionalnost na dnevnoj bazi. Ovi IKEA trikovi koje smo pronašli na društvenim mrežama to potvrđuju, a najbolje od svega, ne zahtevaju  mnogo novca.

Najbolji IKEA trikovi za uređenje male kuhinje

Stilske šank stolice

U malim kuhinjama odlično rešenje su šankovi, posebno oni koji povezuju prostor dnevne sobe i kuhinje. Da li imate malu kuhinju sa šankom? Pa, sa ovim IKEA trikom dobićete potpuno stilsku kuhinju, a potrebne su vam samo dve visoke stolice i juta.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели DIY – IKEA Hack (@ikeahack)

Klupa sa skladišnim prostorom

Ako ste postavili šarmantnu klupu za doručak, ali želite da maksimalno iskoristite ovaj ugao vaše kuhinje, volećete ovaj IKEA trik. Sedišta su napravljena od para fioka iz serije NORDLI raspoređenih u L. Poslednji korak je dodavanje ukrasnih jastuka, i – evo stilskog rešenja!

Spremni za doručak

Uz samo malo farbe, ova IKEA kolica postaju savršeni komad nameštaja, stilsku policu koja ukrašava kuhinju i otvara prostor za skladištenje, pa čak i za male kuhinjske aparate.

Ostrvo u kuhinji

Kuhinje sa ostrvom su nesumnjivo najpoželjnije, ali kada je vaša kuhinja mala, odmah odbacujemo ovu ideju. Barem do sada, jer postoji IKEA trik za uređenje koji možete primeniti da biste uživali u ostrvu u svojoj mini kuhinji. Radi se o spajanju dvoja BEKVAM kolica kako biste postigli efekat lažnog ostrva.

Zidna polica od drvenih kutija

U malim kuhinjama, prostor za skladištenje je od vitalnog značaja, pa zašto ne iskoristiti slobodne prostore na zidovima? Ovaj jednostavan IKEA trik za uređenje u kojem su koristili nekoliko KNAGGLIG fioka od borovine kao police, odličan je ako ste uredili kuhinju u rustikalnom stilu.

Najoriginalniji IKEA trik za uređenje

Da li ste znali da okvir kreveta možete koristiti i kao zidnu policu u malim kuhinjama? Svakako, ovaj IKEA trik nas je ostavio bez teksta! Trik je da koristite malu podlogu za krevet, na primer, model SULTAN LADE, i dodate sve vrste kukica na koje možete da okačite kuhinjski pribor.

 

+ Najbolji profesionalni trikovi za uređenje male kuhinje

Da li vam treba još trikova za vašu malu kuhinju? U nastavku vam dajemo nekoliko ideja koje uvek funkcionišu u malim prostorima i koje jedva da nešto koštaju novac.

Koristite multifunkcionalni nameštaj, kao što su IKEA RASKOG kolica. Zahvaljujući njihovoj svestranosti, možete ga koristiti kao radni prostor tokom kuvanja ili da odnesete posuđe u trpezariju. Pored toga, služiće vam i u prostorijama kao što su kupatilo ili kancelarija.

Dodajte korpe i kutije u gornji kuhinjski ormarić da biste iskoristili svaki koristan kutak kuhinje. Ako imaju poklopac, bolje, jer će skupljati manje prašine.

Postavite korpe na izvlačenje unutar ormarića da biste dobili prostor i funkcionalnost.

Obojite ormariće u svetle tonove koji reflektuju svetlost. Ovo će vam pomoći da kuhinja izgleda veća i svetlija, a vi ćete želeti da budete u njoj duže.


Snežana Vranić

mathourse/gettyimagesplus