Najbolji mlin za kafu: Da li su retro modeli stvarno bolji?

by | September 20, 2023
Najbolji mlin za kafu

Retro mlin za kafu traje vekovima, ali iako njihovi jednostavni mehanizmi i elegantan izgled privlače brojne ljude, da li je ovo najbolji mlin za kafu?

Najbolji mlin za kafu: Da li su retro modeli stvarno bolji?

Kuhinjski aparati u ovoj boji izgledaju tako fensi i moderno

Starinski mlin za kafu

Postoji mnogo razloga zašto možda razmišljate o kupovini starinskog mlina za kafu. Prvo, zbog estetike. Drveni starinski mlinovi za kafu izgledaju prelepo. Ovo izdržljivo drvo je skupo, ali neverovatno upada u oči. Svaki starinski mlin za kafu, ima istoriju, karakter i izgled sa kojima se savremeni aparati ne mogu takmičiti.

Osim estetike, možda ćete biti zainteresovani za antikvitete iz ekoloških razloga. Plastika i metal zahtevaju mnogo energije za proizvodnju. Ako možete da kupite proizvod koji je napravljen pre sto godina, možete početi da činite svoj deo za planetu. Možda ćete takođe moći da izbegnete plastiku i hemikalije zbog kojih su ljudi zabrinuti, posebno u vezi sa tim da li su aparati za kafu toksični.

Aparat za kafu štedi novac: Prosta matematika

Neki ručni i starinski mlin za kafu koriste iste mehanizme. Samo je potrebno da sipate zrna kafe u gornji deo, okrenete ručku i prah će izaći iz dna. Ipak, on neće biti potpuno fin i ravnomeran ali je dovoljno dobar za prosečnog ljubitelja kafe.

Najbolji mlin za kafu – starinski ili moderni?

Ako kupite zaista star, drveni model, verovatno bi trebalo da ga kupite za izlaganje. Ovo može napraviti divan ukras u vašem domu. Imaju toliko istorije iza sebe da će dodati karakter i boju vašem enterijeru.

Retro mlinovi za kafu takođe imaju mnogo toga da ponude. Ako vam se sviđa stil, ali želite najbolji mlin za kafu, za koji znate da će biti bezbedan i funkcionalan, možete pronaći i brojne modele na tržištu.

Kupite starinski mlin za espreso ako…

Kupite starinski mlin za kafu ako vam nije preterano važno što prah nije ravnomeran i tražite starinsku estetiku. Za prosečnog čoveka koji pije kafu, nećete primetiti razliku u ukusu između ovog i jeftinog modernog aparata. Osim toga, imaćete predmet koji želite da pokažite svima.

Najbolji mlin za kafu je moderan

Ipak, ako vam je izuzetno važan ukus kafe, moderni mlinovi za kafu su najbolji izbor. S druge stane, postoji i mnogo mlinova za kafu koji koštaju isto kao i starinski i takođe izgledaju sjajno na kuhinjskoj radnoj površini, ali nude glatko mlevenje.


Miljana Momirović

Probuxtor/GettyImagesPlus