Luksuzne kuhinje: 7 najlepših kuhinja

by | September 21, 2023
Luksuzne kuhinje: 7 najlepših kuhinja; luksuzna kuhinja

Imati luksuznu kuhinju postao je prioritet za kupce luksuznih kuća, čak i za one koji retko kuvaju. Koje su najlepše luksuzne kuhinje?

Na kraju krajeva, kuhinja je srce doma: soba u kojoj se porodica okuplja i povezuje. Moderan trend ka neformalnijem, otvorenom prostoru za život i zabavu znači da je kuhinja evoluirala od zatvorenog utilitarnog prostora do centralnog čvorišta. Bilo da se koriste za pripremu porodičnih obroka ili kao pozornica za zabavu, današnje luksuzne kuhinje su uglavnom velike, vrhunske i opremljene najnovijim vrhunskim uređajima.

Iako ne postoji jedinstvena definicija šta predstavlja luksuznu kuhinju, ona može uključivati nadogradnje i dodatke kao što su ormari po meri, otvore za ventilaciju, integrisano osvetljenje, dvostruka ostrva ili pogodnosti poput skrivenih ostave.

Koje su najlepše luksuzne kuhinje

1. Moderna klasika

Ova zapanjujuća i luksuzna kuhinja dizajnera enterijera Kara Mann je majstorska mešavina starog i novog. Bešavni ugrađeni ormari koji odgovaraju postojećoj stolariji pružaju dovoljno prostora za skladištenje uz očuvanje estetike istorijske arhitekture. Pprostrano kuhinjsko ostrvo integrisano je u istorijski enterijer dodavanjem delikatnih drvenih nogu u starinskom stilu.

Zid iza pećnice s nevidljivim aspiratorom obložen je luksuznim mermernim pločama. Kuhinja odiše tihim modernim luksuzom pomešanim sa bezvremenskom estetikom koja izgleda savršeno prilagođena načinu na koji sada živimo.

2. Kuhinja u kalifornijskom stilu

Dizajner enterijera Rhianna Jones iz Tidal Interiors kreirala je prostranu, luksuzno opuštenu kalifornijsku kuhinju koja kombinuje betonske podove, kvarcne ploče, ostrvo i pozadinu, kao i savremenu privesnu rasvetu. Oštra crno-bela paleta omešana  je drvenim ormarićima i plafonom obloženim drvetom.

3. Evropska elegancija

U ovoj bezvremenskoj i elegantnoj kuhinji kući koju je dizajnirao deVOL Kitchens, mešavina je šarma stare škole i modernih pogodnosti kao što su profesionalni šporet, veliko kuhinjsko ostrvo, mermerne ploče i farmerska sudopera. Ogromne zapremine omogućavaju dovoljno skladištenja bez dodavanja gornjih ormara na teksturirane zidove.

Umesto toga, otvorene police s vidljivim nosačima prikazuju svakodnevne predmete, a stalak za lonce okačen iznad sudopera drži zavidnu kolekciju bakarnih lonaca i tiganja nadohvat ruke. Ovo je luksuzna kuhinja za ljude koji vole da kuvaju i cene bezvremensku arhitekturu, ali žele moderan komfor.

4. Najlepše luksuzne kuhinje: Stakleni zid

Možda nema većeg luksuza od prostora i svetlosti. Ova prozračna kuhinja iz Kate Marker Interiors ima zasvođene plafone, zid od crnih metalnih rešetkastih prozora i eteričan osećaj. Luster iznad trpezarijskog stola i ostrva su obešeni na stropne grede od drveta toplih tonova koje pomažu da se popuni prazan prostor bez prekidanja pogleda napolje.

5. Zasvođeni kuhinjski plafon

Dizajnerka enterijera Kristin Kostamo-McNeil iz Anne Rae Design kreirala je luksuznu kuhinju iz ogromne sobe sa zasvođenim plafonima, tamnim obojenim drvenim gredama na plafonu, kamenim zidovima i zidom od staklenih vrata. Duple pećnice i kuhinjska ostrva i dosta ugrađenih ormarića za skladišta čine ovu kuhinju impresivnim prostorom za porodične obroke i zabavu.

6. Zlatni detalji u kuhinji

Dizajner enterijera Džesika Risko Smit iz JRS ID-a ukrasila je ovu uglađenu kuhinju blistavim površinama i završnim obradama, od ručno rađenih marokanskih zelige pločica za prednju stranu ostrva. Ubacila je mesingane elemente na ormare, police, elegantni aspirator, slavine i tri privesne globusne svetiljke iznad ostrva.

7. Balinežanski akcenti

Ova kuhinja u Los Anđelesu inspirisana Balijem iz Home Consultant ima dramatičan drveni okvir koji definiše otvoreni prostor između prostora za kuvanje i trpezarije.

Kako postići tihi luksuz u kuhinji? Otmeni dizajn bez truda

 


Ranka Bulatović

RAUL RODRIGUEZ/gettyimages.co.uk