Nova kuhinja uz jednostavne promene

by | March 31, 2023
Nova kuhinja uz jednostavne promene

Pravo je vreme da vaša kuhinja zablista novim izgledom, ali ne govorimo novim kuhinjskim elementima. Koje su to jednostavne promene pogledajte u nastavku. 

Nova kuhinja uz jednostavne promene

Jednostavne promene: spajanje ostrva i trpezarijskog stola

U većini stanova kuhinja, trpezarija i dnevna soba čine jednu celinu u kojoj upravo trpezarijski sto na neki način deli prostor namenjen pripremi obroka i onom za druženje. Ipak, ne mora uvek to da bude klasični sto. S obzirom na to da se kuhinje danas uglavno rade po narudžbini, sto za obedovanje može da bude u sastavu kuhinje, tj. da se jednom svojom užom stranom direktno oslanja na kuhinjsko ostrvo.

Nova kuhinja: zelenila nikad previše

Zahvaljujući vazdušnom korenju mnoge penjačice mogu se širiti naokolo, međutim ukoliko živite u malom prostoru bolje je da ih postavite tako da se spuštaju s visine. S obzirom na to da u malim prostorima nema mnogo slobodnih zidova, viseće biljke će na ovom mestu pokazati svu svoju lepotu. Saksije iznad stola mogu da budu veoma originalan način ulepšavanja prostora.

Jednostavne promene uz malo drugačije pločice

Ukoliko ste ljubitelj modernog načina uređenja i ponekad volite da iskočite iz stereotipa, onda je ovo ideja koja će vam se dopasti: umesto da ceo zid obložite pločicama, izaberite atraktivan model i postavite ga na “strateškim mestima”, a ostatak površine obradite nekom dekorativnom zidnom tehnikom.

Nova kuhinja sa kliznim vratima

Ako u kuhinji nemate dovoljno prostora za odlaganje stvari, odnosno ako biste dodavanjem još elemenata narušili njenu funkcionalnost i onemogućili da je istovremeno koristi više ukućana, onda je svakako najbolje rešenje da na jednom zidu napravite orman sa kliznim vratima. Zahvaljujući velikom izboru različitih materijala za izradu frontova, lako ćete ga uklopiti u svaki stil uređenja.

Jednostavne promene za lako funkcionisanje

Većina parova, ukoliko su deca odsutna ili nemaju nikoga od gostiju, imaju običaj da obeduju u kuhinji, a ne za trpezarijskim stolom. Dobrim planiranjem kuhinjskih elemenata stvoriće se uslovi da se nađe mesto za sve stvari i da ostane prostora za postavljanje konzolne ploče npr. uz prozor, za kojom će moći da sednu dve osobe.

Nova kuhinja laka za održavanje

Staklo može biti dobra opcija umesto pločica, ukoliko želite originalnu zidnu dekoraciju. Naime, za ovu vrstu zidne obloge možete da izaberete bilo koju fotografiju, pa čak i da sami osmislite pozadinu, a firma koja se bavi izradom staklenih panela će željeni dezen preneti n kaljeno staklo u dimenzijama zida. Pritom, imajte na umu da je staklo mnogo lakše održavati od pločica, pri čemu najveći deo vremena utrošite na čišćenje fugni.

Verujemo da se predloženi primeri lako mogu prilagoditi vašoj kuhinji i dati joj novi sjaj.

 

 

 

Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus