Novi recepti se kriju u novoj kuhinji

by | January 25, 2021

Promene kojima se najviše radujemo su one u kojima možemo aktivno da učestvujemo, da biramo ishode i utičemo na njih, još ukoliko je reč o uređenju našeg toplog doma, tu uvek dobijamo posebnu inspiraciju, jer znamo da uređujemo ambijent u kome ćemo provoditi najviše vremena. Prostrane kuhinje koje se stilski uklapaju u ambijente dnevne sobe i trpezarije,  postale su, ne samo prostor za spremanje ukusnih obroka, već i estetski doprinos našem domu, u kome uživamo sa svojim porodicama, ali koje su i prizori za divljenje svim posetiocima našeg doma. Baš zato, Forma Ideale predstavlja kolekcije kuhinja NEVA, UNA, LIDIA i TARA.

Svaka od ovih kuhinja ima svoje osobenosti, ali sve imaju i zajedničke benefite među kojima je najvažnija mogućnost izbora jedinstvene kombinacije kuhinjskih elemenata koja će krasiti samo vaš dom. Standardnih 30 kuhinjskih elemenata, donjih, visećih ili kombinovanih, kao što su delovi za ugradne frižidere i rerne, ali i ugaone elemente, omogućiće vam maksimalnu iskorišćenost prostora namenjenog za kuhinju. Kolekcije poseduju klasične jednokrilne i dvokrilne donje delove, kao i delove nestandardnih dimenzija, ali i elemente sa žičanim korpama u koje možete odložiti sve one detalje koji su nam do sada smetali na vidnim površinama. Među visećim delovima izbor je takođe raznovrstan jer nudi standardne i nestandardne dimenzije, ali i potpuno zatvorene ili zastakljene viseće delove i, naravno, viseće delove za podgradne ili ugradne respiratore, koji su neizostavni u svakoj modernoj kuhinji. Pored svega ovoga, još jedan benefit je soft close“ mehanizam zatvaranja kuhinjskih elemenata.

Kuhinjska kolekcija NEVA, čiji su frontovi izrađeni u visokom saten lak sjaju, idealan je izbor za uređenje ambijenta za ljubitelje klasične elegancije. Kombinacija visokog sjaja, ručica i radnih ploča koje zadovoljavaju visoke estetske i funkcionalne standarde, samo je jedno od rešenja među novim kolekcijama. Sudopere i slavine takođe možemo naći u salonima Forma Ideale, pa je još jedna prednost što odmah prilikom izbora kuhinjskih elemenata možemo unaprediti estetski doživljaj, ali i funkcionalnost nove kuhinje.

Izuzetan izbor za ljubitelje visokog sjaja je i kuhinjska kolekcija UNA. Bilo da odaberemo elemente ove kuhinje u dekoru bele ili sive lak folije, nećemo pogrešiti. Još ukoliko smo spremni za nove eksperimente, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu i kombinaciju ova dva izbora koji će doprineti autentičnom pečatu ambijenta vaše nove kuhinje. Radna ploča i ručice takođe mogu biti po našem izboru, pa će ovaj jedinstveni stil kuhinje popuniti prostor u kome ćemo sa velikim zadovoljstvom i uz mnogo inspiracije pripremati najukusnije obroke.

Kolekcija kuhinjskih elemenata LIDIA je izbor za ljubitelje retro stila, kome doprinosi MDF mat folija sa 3D aplikacijom u obliku rama na frontovima. Dostupni u beloj i sivoj boji, elementi LIDIA, uz izbor prave radne ploče i ručica, mogu pojačati odlike i estetiku retro stila. Ukoliko se ipak odlučimo za ovu kolekciju kuhinje, ali volimo klasičniji izgled, siva boja odabranih kuhinjskih elemenata sa posebnim izborom radne ploče i ručica doprineće potpuno drugačijem stilu sa izuzetnom dozom elegancije.

Nezaobilazni dekori kuhinjskih frontova, svakako su i dekori drveta, kojima se odlikuje kuhinjska kolekcija TARA, a ovakav izbor nas dovodi do toplog ambijenta, sa rustičnom stilskom notom koja će u nama probuditi najlepše raspoloženje i energiju dok provodimo vreme u ovakvom ambijentu.

Ako se pitamo da li da se opredelimo za rustično ili moderno, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu „spoj nespojivog“. Kombinacija donjih kuhinjskih elemenata iz kolekcije TARA sa visećim elementima iz kolekcije NEVA predstaviće jedinstvo dekora drveta i sjaja saten lak folije, prilikom kog ćemo upoznati moderno i neočekivano sa jedne, ali privlačno rešenje za izbor kuhinje u našem domu, sa druge strane. Takođe, izboru atraktivnih dizajna kuhinjskih kolekcija treba da dodamo i mogućnost izbora elemenata, radnih ploča, ručica, panela za kombinovane kuhinjske elemente, sokli i diht lajsni, ali i sudopera i slavina, prilikom kog ćemo svom domu dati jedan potpuno novi sjaj i autentičan pečat koji je svojstven samo nama.

Koji god dizajn da nas privuče i za koju god kuhinjsku kolekciju da se opredelimo, uz malo volje, mašte i truda, na prvi pogled jednostavan prostor se može pretvoriti u pravu kuhinju iz naših snova. Kako svaki šef kuhinje zna da najbolja i najukusnija jela dolaze iz ljubavi prema kuvanju, ali i inspiracije koja ih obuzima, vreme je da se prepustimo doživljaju koji nam nudi novi ambijent i postanemo vladar našeg malog carstva.